Mag Haxley bij u helemaal zichzelf zijn?

Haxley is een zwart-wit poesje, waarschijnlijk nu zo’n ruim anderhalf jaar oud. Ze is gevangen met een vangkooi en nog zo bang! In het hokjesverblijf hield ze zich stil, ze wist dat ze niet kon vluchten en aanvallen was ook te spannend. Nu in de open kattenkamer is de ruimte groter en heeft ze haar talent ontdekt voor verstoppertje spelen en verscholen zijn in kleine kiertjes. Even kennismaken resulteert dan ook in grote verschrikte ogen en zo snel mogelijk uit de pootjes maken. Haxley wacht in dierenasiel ’t Schuthok op een nieuwe baas.

Ze heeft geen verleden met slechte ervaringen, maar wel een gebrek aan contact met mensen. Waarschijnlijk is ze als jong katje niet (voldoende) in handen geweest en vandaar heeft ze geleerd dat mensen een goede rol kunnen hebben als voerverstrekker maar voor de rest erg spannend zijn.

Een plek waar ze zichzelf mag zijn
Tijd en geduld zullen leren wat er nog in zit. De verwachting dat Haxley een schootzitter wordt is niet realistisch, ooit kunnen aaien zou al een wondertje zijn. Eigenlijk is ze op zoek naar een woonplekje waar ze zichzelf mag zijn en als dat betekent dat ze altijd in de schaduw van uw nabijheid blijft in plaats van direct contact, dan zij het zo. Het belangrijkste is dat ze leert dat er van haar gehouden wordt om zo verder te groeien naar wellicht ongekende hoogten.

Katten geen probleem
De omgang met andere katten is geen probleem, die taal snapt ze prima. De omgang met honden is niet bekend. Een thuis met kleine kindjes is geen goede match.

Denkt u de juiste match te zijn, kom dan langs voor een bezoek in het asiel aan de Rijksweg 4 in Den Helder. Of kijk voor alle dieren die een nieuw thuis zoeken op www.schuthok.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *