Spaanse Mike wacht op een warm huisje in de Polder

Mike is een leuke kruising, niet zo groot van formaat. Het is een intact reutje met de geboortedatum: 15-09-2012.  Oorspronkelijk komt hij uit Spanje, was nog maar een paar maandjes dat hij naar Nederland kwam en is dus helemaal ingeburgerd in Nederland. Via een bekende handelssite is hij in Den Helder gekomen, afstand heeft alles te maken met  persoonlijke omstandigheden van de eigenaar.

De informatie is een beetje tegenstrijdig. Zo zou hij niet graag aangehaald willen worden terwijl hij in het asiel het liefste op schoot zit. Dat komt ook omdat Mike best onzeker is. Bij de eerste kennismaking vindt hij alles spannend. Geef hem even tijd en als snel is het ijs gebroken en wijkt hij niet meer van uw zijde. Daarbij maakt hij veelvuldig geluidjes zoals een piepje en een blafje. Dat doet hij niet om vervelend te zijn maar om zijn innerlijke spanning aan te geven. Met een vriendelijke rustige benadering hervindt Mike zichzelf en zult u zien dat er meer ontspanning komt.

Vroeger heeft Mike samengeleefd met katten, tot volle tevredenheid. Ook in de test wordt geen najagen (of erger) gezien. Een plaatsing met katten in huis moet kunnen, wel even begeleiden natuurlijk, de ene kat is niet de andere kat. Met andere honden heeft Mike een aantal negatieve ervaringen gehad, hij is niet aardig bejegent en past daardoor soms de tactiek toe van grote mond, klein hartje. Tijdens de test zien we vooral negeren onder het motto: ik vind je eng maar ik doe net alsof ik je niet zie, dat is voor alle partijen beter. Met een positieve begeleiding is hier zeker winst te behalen. Samen met de baas op stap vindt hij geweldig, hij snuffelt alle luchtjes en geniet van het zonnetje en het warme gras. Oké dat is wel heel erg rooskleurig, het regent immers ook vaak maar u begrijpt de bedoeling.

Van kleine kindjes en veel drukte wordt Mike heel nerveus, helemaal niet goed voor zijn stressniveau. Nee hij gaat liever voor een rustige omgeving waar het leven in zekere mate voorspelbaar is. Alleen thuis zijn is een aandachtspuntje. Met kleine stapjes is een poosje zonder baasje(s) te overbruggen maar daarvoor is wel een rustige opbouw nodig. We merken het ook in het asiel. De eerste dagen waren moeilijk. Met de tijd leerde Mike de vaste routines te herkennen en weet hij wanneer hij actie kan verwachten en wanneer het tijd is om te gaan slapen. Kennis van basiscommando’s is beperkt aanwezig. Zit lukt nog wel en kom hier gaat ook best aardig punt, meer niet. Spelen met een balletje vindt hij wel erg leuk.

Bij wie mag hij met liefde thuis komen? Kom kennismaken; graag op afspraak, u bent welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *