Niet zo dappere Mannie zoekt baas waar hij mag wennen

Mannie is een prachtige wit rood cyperse kater. Hij is gecastreerd en nu 9 jaar oud. De reden van afstand is verdrietig en ligt in de persoonlijke sfeer, maar het heeft niets te doen met de kat of zijn gedrag.

Mannie woonde met zijn baasje en een jongere kater Bobby in een huis. Dat ging goed, maar een diepe vriendschapsband was er niet. En is er nog steeds niet nu ze samen in het asiel zitten. Er is dus geen verplichting om beide katten samen te plaatsen.

Niet zo dapper
Mannie vindt alles nog erg spannend. In het hokjesverblijf was zijn tactiek: ‘ik houd me heel erg stil, dan vinden ze mij net zo spannend als dat ik hen vind’. Dat werkt prima. Hij is gewoon niet zo dapper. De overgang van een rustig huishouden met een grote mate van voorspelbaarheid naar een asielomgeving met heel veel verschillende prikkels, is ook best heftig. In de open kattenkamer is zijn tactiek momenteel: ‘ik ben er niet en als het rustig is, ga ik stiekem de boel verkennen’.

Eerste jaren van zijn leven
De eerste jaren van hun leven mochten de katten lekker buiten spelen. Het laatste jaar was dat geen optie en bleven ze binnen. Dus als Mannie weer lekker in het zonnetje mag rollebollen, dan zal hij dat zeker op prijs stellen.

Het zal hoogstwaarschijnlijk nog wel even duren voor hij helemaal gewend is bij zijn nieuwe baas. Omgang met kinderen en honden is hij niet gewend, voor zover ’t Schuthok weet.

Kom kennismaken
Wilt u kennismaken met Mannie? Kom dan langs in het dierenasiel ’t Schutok aan de Rijksweg 4 in Den Helder. Mannie niet de geschikte kandidaat voor u? Kijk dan eens welke dieren er nog op zoek zijn naar een baasje op www.schuthok.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *