Deze knapperd is geen 1 april grap

Ozzie is een knapperd, vindt u ook niet? Pastelrood-cypers katertje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 01-04-2018. Enige tijd geleden dook hij op. Hij kwam zich letterlijk melden bij een woning in Wieringerwerf. Keurig gedeeld op social media en aangemeld bij Amivedi, maar helaas, hij werd nergens gemist en hij kwam in opvang in het asiel.

Oeps wat vindt hij alles spannend! Nee, hij doet niet lelijk, zeker niet als u enige afstand houdt. Hij vind het ook wel prettig om iedere dag een lekker hapje voor zijn neus te krijgen en dat er voor een schone kattenbak wordt gezorgd, maar persoonlijk contact is nog even een brug te ver. Toch, als je zachtjes tegen hem praat, zie je hem knipogen. Een kalmerend signaal, bedoeld om aan te geven dat alles oké is, voor zowel de mens vóór hem als voor zichzelf, en dat niemand iets kwaads in de zin heeft. Waar het toe gaat leiden? We hebben goede hoop dat Ozzie in kleine stapjes zijn vertrouwen gaat geven, zeker weten doen we dat natuurlijk niet.

Geeft u hem de tijd om tot rust te komen en te leren dat mensen best te vertrouwen zijn? De omgang met andere katten is geen probleem. Of samen plaatsen met een hond ook een goed idee is, is een goede vraag. Een gezin met kinderen is een minder goed idee. Het gebruik van de kattenbak heeft geen geheimen voor Ozzie. Komt u kennismaken? Alleen op afspraak, u bent welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *