Pleun is een mooie stevige cyperse poes, gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 06-06-2009. Als zwerf in het asiel gekomen, niemand was kennelijk op zoek naar haar en na de verplichte quarantaineperiode is ze nu helemaal klaar om een nieuw baasje te mogen ontmoeten.

Het wennen in de open kattenkamer gaat rimpelloos. Ze wandelt zonder problemen tussen de andere katten door, geen ruzie, (nog) geen warme vriendschap. Pleun zoekt wel actief contact met mensen, komt naar je toe om geaaid te worden. Daar is wel een kleine kanttekening bij te vermelden want tijdens het aaien kan ze ook een beetje geïrriteerd worden, overprikkeld zou je ook kunnen zeggen en dan zie je haar ineens een hap beweging richting je hand maken en dat kan best gevoelig aankomen. Als voorbode gaat haar staart wat harder zwiepen, een teken van opwinding. Van alle mensen in het asiel vindt ze stagiaire Willemijn het allerliefst.

Pleuntje is keurig zindelijk en eet haar brokjes met smaak weg. Dat wil zeggen, ID brokjes (Intestinal van Royal Canin) voor een mooie poezendrol. In haar nieuwe woonomgeving wil ze graag een blokje om, even een fris neusje halen zoals we het graag zeggen. Hoe haar omgang is met honden is niet bekend. Gelet op bovenstaande omschrijving is de combinatie met hele kleine kindjes wellicht een minder goede match.

Komt u kennismaken? U bent welkom!