Prachtig pastelrood poezenmeisje

Chloë is een knap pastelrood poezenmeisje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 06-02-2011. Ergens begin dit jaar, want zolang geleden is het al, werd ze gevonden in de buurt van een boerderij. Niet dat ze nog heel erg rondliep, het was enkel liggen wat ze deed en dat is natuurlijk geen goed teken. Bij de dierenarts werd op de röntgenfoto’s gezien dat de rechterheup uit de kom was en dat bij de rechter achterpoot alle middenvoetsbeentjes stuk waren (de kleine botjes in het voetje). Ook had ze een ontstoken wond bij de linker achterpoot waarvoor ze antibiotica kreeg en natuurlijk pijnstilling. Vanwege de verstreken tijdsduur was terugplaatsen van de heup in de kom niet meer mogelijk. De weken die volgden mocht ze in gastopvang en in de tussentijd is ze gecastreerd want herstellend of niet, mevrouw vond het toch echt nodig om krols te worden.

Alles leek goed te gaan, toch werd steeds vaker gezien dat Chloë zichzelf zat te likken, zou ze pijn hebben? Na de herstelperiode werden opnieuw röntgenfoto’s gemaakt en helaas, de heupkop bleek voortdurend contact te maken met het bot van het heupgewricht, een uitermate pijnlijke situatie. Tijd voor een doorverwijzing naar Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam. De kosten… maar eigenlijk was er geen keus dus werd ze geopereerd waarbij de heupkop werd verwijderd waardoor de bron van de pijn verdween. Met de tijd zouden spieren de stabiliteit moeten waarborgen en zo is het ook gegaan. Na weken van revalidatie is Chloë nog 1x terug geweest naar Amsterdam voor controle, en ze waren zeer tevreden. Groen licht, ze mag geplaatst worden!

In principe zijn er geen beperkingen meer, maar een veilig afgezette tuin is wellicht verstandig om een nieuwe aanvaring met voertuigen te voorkomen. Er is wel een kanttekening bij dit katje: ze wil de aandacht niet delen, dus soortgenoten, honden  en waarschijnlijk ook andersoortige huisdieren zijn niet gewenst volgens Chloë. Dat is ook precies de reden waarom ze in het asiel een deel van de kattenkamer tot haar beschikking heeft, afgezonderd van de andere katten. Voor mensen is ze vriendelijk en gezellig, hoewel enige eigenzinnigheid niet onvermeld gelaten mag worden. Met het aaien komt het voor dat ze uit opwinding even je vingers pakt, je kunt het onder de noemer ‘liefdesbeetje’ schuiven, maar als je er niet op bedacht bent is het ook wel een beetje schrikken. Het is niet heel erg hard en als je haar beter leert kennen ga je de signalen herkennen waardoor je het kunt vermijden. Op tijd stoppen met aaien. De omgang met kinderen is niet bekend.

Keurig kattenbakzindelijk en dol op lekkere hapjes. U zit op het puntje van uw stoel? Kom kennismaken; u bent welkom. Dierentehuis ’t Schuthok werkt alleen op afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *