Remy is een lieverd op leeftijd

Remy is een ontroerend katje, door haar voorzichtigheid, door haar leeftijd en door haar zachtaardigheid. Laten we eerst maar even de zakelijke details delen: het is een gecastreerd poesje met geboortedatum 2-3-2004. Met recht een seniorendame dus. Haar gezondheid is goed, geen ernstige signalen van ziekte. Alleen met de dagelijkse maaltijd zijn we nog een beetje zoekende naar wat ze lekker vindt. Brokjes laat ze liever links liggen, zacht vindt ze wel lekker maar bevat naar verhouding minder voedingsstoffen dus niet helemaal de bedoeling. Momenteel is de truc om seniorenbrokjes te vermalen en te mengen met zacht voer. Ook bieden we andere brokjes aan. Overdag vindt ze het te spannend om te eten, dat doet ze bij voorkeur ‘s nachts. Ander opvallend detail is dat Remy niet houdt van lekker fris water, zelfs wat ouder minder fris water kan haar niet in vervoering brengen. Nee, haar voorkeur gaat uit naar kattenmelk, de echte, onverdund.

Verdrietige omstandigheid
De reden van haar komst in het asiel ligt in verdrietige persoonlijke omstandigheden van de eigenaar. Geen andere keus dus. Thuis was het ook geen dapper katje, precies zoals zij haar in het asiel leren kennen dus. Maar ga je voorzichtig kennismaken met eerst even laten snuffelen aan je hand en zachte lieve woordjes, dan mag je haar zeker aaien en zie je haar ook echt wel genieten, ontroerend. Het is alsof ze haast verlegen is over haar eigen actie van laten aaien. In de thuissituatie was het katje veel buiten. Is dat noodzakelijk? Ze kunnen het niet goed inschatten. Juist vanwege haar onzekerheid zou een leven binnenshuis met een veilig buiten zoals balkon of afgeschermde tuin wellicht ook voldoende levensgeluk zijn? De omgang met soortgenoten is niet bekend. Remy heeft altijd alleen gewoond. Een gezellig druk gezin met kleine kindjes is geen goede match, daar worden beide partijen niet gelukkig van. Ze is keurig kattenbakzindelijk.

Sla de bal
Laat u verrassen, wie weet hoort u midden in de nacht wel een stoer spelletje ‘sla-de-bal’ of komt ze na verloop van tijd zachtjes bij u op de bank zitten omdat ze graag een aaitje wil. Heeft u een warm plekje in uw hart en in uw huis? Kom kennismaken, alleen op afspraak, u bent welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *