Snoes zoekt een warm thuis, misschien nog voor het nieuwe jaar?

Snoes is een mooi cypers gemarmerd met wit poezenmeisje, gecastreerd, en geboren op 17-04-2014. Hoe zullen we het verhaal van dit katje in woorden vormgeven? Het is namelijk een beetje ingewikkeld. De reden van afstand had te maken met haar gedrag, maar wat nu precies de trigger is, is (nog) niet helemaal duidelijk.

Snoes doet zo af en toe, en soms ook vaker dan af en toe, haar naam geen eer aan. Hoewel ze gezellig naar je toe komt en aan lijkt te geven dat ze geaaid wil worden, kan ze ook redelijk onverwacht bijten of anderszins onaardig reageren. Om medische oorzaken uit te sluiten is de eigenaar netjes naar de dierenarts gegaan, alles lijkt fysiek in orde. Het idee was dat de beperkte ruimte van een appartement onvoldoende was voor een gelukkige Snoes en dat ze beter op haar plek zou zijn in een andere omgeving waar ze lekker naar buiten kan…

Wisselend gedrag
In het asiel zien we het wisselende gedrag zoals vermeld in de informatie. Ter verdediging: ze is nog in het hokjesverblijf, beperkte ruimte, wat natuurlijk een belangrijke rol kan spelen. We hopen haar binnenkort te matchen in de open kattenkamer, maar het is even zoeken naar de juiste combinatie.

Altijd single gebleven
Snoes is geen soortgenoten gewend, altijd als single kat geleefd. Keurig zindelijk met een kattenbak met bovenkap, zonder klepje. Met eten is ze nog een beetje moeilijk, de Perfect Fit Indoor brokjes van thuis smaken in het asiel beduidend minder goed, dus we zijn nog op zoek naar de gouden suggestie. We zijn op de goede weg, dat zeker wel. Gezien Snoes’ haar gedrag is een plaatsing in een gezin met kinderen niet zo’n goed idee, waarschijnlijk wordt niemand daar echt gelukkig van.

Misschien is naar buiten de oplossing
We begrijpen best dat niet iedereen enthousiast wordt van een dergelijke omschrijving maar we willen wel graag eerlijke informatie delen. Vooral omdat Snoes er niets aan heeft om met een verkeerd verhaal onder de aandacht te komen én omdat we geloven dat er voor ieder potje een dekseltje is. We moeten het alleen nog even zien te vinden. Daarbij, misschien gaat het gewoon super goed als ze lekker naar buiten mag, fris windje door de haren, alle zorgen van de aardbodem verdwenen. Durft u de uitdaging aan?

Kom kennismaken; u bent welkom in het dierenasiel ’t Schuthok aan de Rijksweg 4 in Den Helder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *