Tony: wil weer de paden op, de lanen in

Ach Tony toch. Met groot verdriet stond hij samen met zijn baasje voor de balie, soms dwingt het leven tot het nemen van beslissingen die je liever niet zou maken. Het is een middelgroot hondje, een reu met geboortedatum: 15-9-2011. Zoals u uit de tekst kunt opmaken, heeft hij eerder in het asiel gezeten. Eigenlijk precies om dezelfde redenen en dat is natuurlijk verdrietig. In zijn genen lijkt hij iets van een Duitse Staander te hebben, maar als echte mengelmoes is er niets bekend over zijn voorouders. Oorspronkelijk komt hij uit Servië en is daar als pup gevonden en meegenomen naar Nederland.

Deze al iets oudere heer heeft nog steeds zin in ferme wandelingen en draait zijn poot niet om voor een uur tot twee uur op stap, wij noemen dat stoer. Neus in de lucht, of diep aan de grond, wind in de kop, kom op mens, we gaan wandelen. Oké, uit enthousiasme gaat zo hier en daar de riem nog strak maar eigenlijk loopt hij best netjes. Tegenwoordig met tijd voor snuffelwerk en als rechtgeaarde reu heel veel plasjes. De wereld moet tenslotte wel weten dat hij daar is geweest. Bij zijn baasje hoefde hij niet zo vaak alleen thuis te zijn, maar als het moest, dan was het eigenlijk ook geen probleem. Natuurlijk wel even rustig opbouwen en laten wennen.

Katten in huis is Tony niet gewend en eigenlijk vindt hij ze een beetje eng. Oké, een wegrennende kat zal ongetwijfeld najagen in werking zetten, maar zo’n zelfverzekerd geval, dan gaat hij liever een blokje om dan de confrontatie zoeken. Andere honden zijn niet aan hem besteed. Nee, hij wil niet kennismaken en zeker niet gezellig spelen. Hij zal keurig in gedrag laten merken geen contact te willen maar ja, als een soortgenoot die signalen niet ziet of niet wil zien, kan hij ook iets steviger reageren. Prima mee te wandelen, maar zoekt u een hond om bij andere honden in huis te houden, dan is Tony geen goede match. Kleine kindjes en ook iets groter is hij niet gewend, liever een volwassen omgeving.

Grote kennis van basiscommando’s, ach is dat noodzakelijk? Hij kan keurig zitten, zeker met iets lekkers in zicht en wil best achter een speeltje aan. Los van de lijn is wat minder handig, hoewel hij in het asiel  op de speelweide keurig netjes komt op verzoek (omheind terrein). Tony laat graag weten door middel van blaffen dat er iets is, bijvoorbeeld iemand aan de voordeur. Laat u niet tegenhouden door een jaartje meer, hij is echt de moeite waard. Kom kennismaken; je bent welkom! Bij dierentehuis ’t Schuthok werken ze alleen op afspraak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *