Als je kind de diagnose diabetes krijgt

Marcel Broeders en Marieke Plagge, een jong stel met twee prachtige zoons: Tijs van 6 en Daan van 3 jaar. Zo op het eerste gezicht een normaal, energiek en gelukkig gezin. Ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg het stel het vermoeden dat Daan wellicht iets onder de leden had. Hij begon van de ene op de andere dag heel veel te drinken en erg veel te plassen. Marieke wist dat haar schoonzus een bloedsuikermeter in haar bezit had en schakelde haar hulp in. Samen gaven ze Daan een vingerprikje. Er kwam 26,4 op het scherm te staan, terwijl deze waarde tussen de 4 en 10 hoort te liggen. Foute boel dus! De uitslag resulteerde erin dat zij diezelfde dag nog een afspraak hadden in het ziekenhuis en de medische molen begon te draaien.

Nu, anderhalf jaar later, loopt er een heel vrolijk mannetje rond waar je zo op het eerste gezicht niets aan ziet. Marieke geeft aan dat niet hun hele leven om de ziekte van hun jongste zoon draait. “Natuurlijk leef je anders en natuurlijk is het dagelijkse kost, maar er wordt van alles ondernomen en alles wordt gewoon gedaan zoals ieder ander jong gezin dat doet. Daan heeft nu een ‘doppie’ (i-port) op zijn been waar de insuline ingespoten wordt. Zodoende hoeft hij niet vijf maal per dag geprikt te worden. Het nadeel is dat dit ‘doppie’ om de drie dagen vervangen moet worden en dat vindt Daan absoluut geen pretje, logisch natuurlijk!”

Kunstalvleesklier

Gelukkig is er het Diabetes Fonds en door de steun die dit fonds ontvangt, wordt er ontzettend veel ontwikkeld op het gebied van diabetes en kan er continu gekeken worden naar hoe het leven van een diabetespatiënt vergemakkelijkt kan worden. Zo wordt er momenteel aan een kunstalvleesklier gewerkt. Dit staat nog in de kinderschoenen, maar hoe geweldig zou het zijn als dit uiteindelijk beschikbaar komt voor jong en oud?

Zoals gezegd, het gezin gaat er prima mee om! Daan was heel jong toen diabetes geconstateerd werd, dus hij weet niet beter dan hoe het nu is. Uiteraard zijn er zorgen over zijn toekomst… Marieke: “Hoe zal het met zijn zicht gaan, met zijn voeten en zijn benen, noem maar op?” De hoop is dan ook dat er snel ontwikkelingen zullen volgen op dat gebied. Om deze ontwikkelingen zoveel mogelijk te ondersteunen en hieraan mee te kunnen helpen, gaat Marcel voor de tweede keer meedoen met ‘Samen rennen wij diabetes de wereld uit’ tijdens de ‘New York Mini Marathon’ in Rotterdam. Dit evenement wordt op 12 oktober georganiseerd door het Diabetes Fonds. De afstand die hij gaat lopen is 10,5 kilometer en hij doet dat niet alleen. Marcel krijgt steun van zijn vrienden: Sander Blokker, Stefan van Maurik, Cindy Hollander en Linda Bontje-Hollander.

Doneer via onderstaande link

Dit vijftal toppers wil uiteraard zoveel mogelijk geld ophalen en is nog op zoek naar sponsoren om het Diabetes Fonds te steunen bij hun onderzoeken. Met als ultieme doel uiteraard de uiteindelijke genezing van diabetes! Via onderstaande link kunt u een donatie doen. Draagt u dit fonds en natuurlijk kleine Daan een warm hart toe en een betere toekomst? Namens het jonge gezin en de lopers ontzettend veel dank!

Wij wensen Marcel, Marieke, Tijs en Daan een geweldige zorgeloze toekomst toe en de lopers ontzettend veel succes en plezier tijdens de ‘New York Mini Marathon’.

Wilt u een donatie doen, dat kan door op deze rechtstreekse link te klikken https://www.newyorkminimarathon.nl/team/team-daan#

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *