Hartstichting zoekt collectanten in Anna Paulowna

De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting duurt dit jaar van 5 tot en met 11 april. Om deze week tot een succes te maken is de Hartstichting op zoek naar zoveel mogelijk collectanten. Tijdens de collecteweek halen zij geld op voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Gwendy (30) meldde zich in 2016 spontaan aan als collectant: “Na mijn hartoperatie wil ik juist blijven collecteren.” Hettie Engeltjes is coördinator bij het goede doel: “We hebben in 55 jaar al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Met het oog op het groeiend aantal hart- en vaatpatiënten is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten vroeger kunnen herkennen, opsporen én beter kunnen behandelen. Want iedereen heeft recht op een gezond hart. Een hart waarmee je alles uit het leven haalt, dat je kracht geeft om te groeien, te leven en lief te hebben.”

Waarom niet?
“Toen ik een oproep zag voor collectanten in mijn wijk, dacht ik gelijk ‘waarom niet’. Het kost me maar een paar uurtjes en ik kan er iets goeds mee doen. Ik kende niemand met hartproblemen, maar het werk van de Hartstichting sprak me aan”, zegt de 30-jarige Gwendy. Zij wist toen nog niet dat zij een jaar later zelf een hartoperatie zou ondergaan.

Meld u aan als collectant
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Hettie Engeltjes: rengeltjes_freeler@hotmail.com of 0223-533314. Of via www.hartstichting.nl/wordcollectant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *