Drugs bespreekbaar maken!

Raakt Media is nu een aantal maanden on air in de Polder en omstreken. Nu ons medium behoorlijk bekend aan het worden is en iedereen ons steeds meer weet te vinden, krijgen wij ook meldingen binnen van diverse aard. Een aantal van die meldingen baart ons zorgen, dit omdat het om onze leefomgeving gaat en om onze jeugd voornamelijk.

In meerdere gesprekken met diverse mensen en meldingen via onze e-mail kregen wij berichten over het vermeende drugsprobleem in de Polder. De meldingen gingen voornamelijk over hoe makkelijk het was om hier in de omgeving aan drugs te komen en dat het probleem toch echt hoogtij viert. Bij de eerste meldingen wisten wij niet of wij de aangewezen personen waren en het medium om dit aan te kaarten, maar omdat wij toch midden in de samenleving staan wilde wij er toch wat mee doen. Wij zijn informatie gaan inwinnen bij diverse zorginstanties en hebben een gesprek gehad met de wijkagenten van Hollands Kroon. Met name tijdens het gesprek met de agenten werd het ons toch wel heel erg duidelijk dat er een heel groot taboe op heerst in deze omgeving, er worden vrijwel geen harde meldingen gemaakt bij de politie. Mensen zijn als het ware toch een beetje bang om melding te maken, dit vanwege als de zaak voorkomt en er onder ede een verklaring afgenomen moet gaan worden, dan is er de angst nog van een eventuele vergelding. Ons doel van dit stuk om toch iedereen duidelijk te maken dat er een probleem is en dat dit aangepakt moet gaan worden. Het probleem daadwerkelijk aanpakken begint bij eigenlijk iedereen. De instanties, huisartsen, politie, stichtingen maar ook bij mensen met kinderen dus de ouders.

Als ouder zijnde kijk je stiekem een klein beetje met een roze bril naar je eigen kroost, maar je moet nou ook weer niet blind gaan zijn voor de dingen die zij doen die niet door de beugel kunnen. En dat is een puntje waar het allemaal bij begint, het open en eerlijk naar je eigen kinderen kijken. Vele ouders zien het toch een beetje als falen als een kind een tikje het foute pad gaat bewandelen, maar niets is minder waar kan ik u verzekeren. Bij het krijgen van kinderen wil vrijwel iedere ´´normale´´ ouder het beste voor zijn kind en je wilt ze zo goed mogelijk opvoeden met de juiste normen en waarden. naarmate je kinderen ouder worden komen daar invloeden van buitenaf bij kijken zoals vriendjes/vriendinnetjes, maar ook tegenwoordig het internet! De reden van het gaan gebruiken van drugs is natuurlijk heel divers, bij feestjes, invloed van vriendjes/vriendinnetjes, pesten, erbij willen horen, geestelijke problemen, prestatiedruk noem maar op.  

Het open en eerlijk praten met kinderen helpt hierin en het ze ook vertellen als je vermoedens hebt en vragen ernaar, niet veroordelen maar ze handvatten aanleveren om ze op een ander pad te brengen. Nu is het zo dat het dus een daadwerkelijk probleem in de Polder is, dat is ons wel duidelijk geworden de afgelopen maanden dat wij nu actief zijn in de omgeving. Wat wij willen benadrukken naar iedereen is dat als je een vermoeden hebt van het dealen door iemand, of het vermoeden is er dat iemand het maakt, meldt dit ten allen tijden bij de Politie. Je kan het desnoods melden via misdaad anoniem, als wij allemaal de luiken voor de ogen houden dan drukken wij het probleem nooit de kop in. Het nummer voor directe nood/gevaar is 112, als u de politie nodig heeft maar geen directe spoed geboden is kunt u bellen naar 0900-8844 of bel misdaad anoniem op 0800-7000
Samen staan wij sterk en houden wij het veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *