Grote actie in buurt gemeente Schagen op het gebied van pooierboys!

Afgelopen weekend hielden de Gemeente Schagen, Politie Schagen en De Connectie Coach een grote actie op de Schager kermis i.v.m. het probleem ´´Pooierboys´´. Diverse acteurs waren de zaterdagmiddag en avond aanwezig op de kermis die zich voor deden als pooierboys. Deze zogenaamde pooierboys probeerden meisjes in de leeftijd van ongeveer 14-19 jaar in de verleiding te brengen om hun telefoonnummer af te geven, zodat ze uitgenodigd konden worden voor een feestje.

Het ging hier dus echter om de actie ´´Fakeboys´´. De gemeente wilde hiermee de meisjes bewust maken van de manier waarop ze met de mogelijke werkwijze en aandacht van pooierboys omgaan. De burgemeester van Schagen benadrukt dat ze het probleem niet met 1 actie de kop in kunnen drukken maar wel een stap zetten in de goede richting. Het is niet voor niets dat de politiek hier uitgebreid aandacht aan besteed. Met deze actie willen wij de weerbaarheid van meisjes vergroten.

Na de actie zijn alle jongeren opgevangen door preventiemedewerkers voor uitleg, nazorg en eventuele vragen over de actie. Donderdag 11 juli is er een bijeenkomst in het Gemeentehuis in Schagen van 19.00-21.00 uur. Iedereen is welkom op deze inloopbijeenkomst, ook ouders zijn van harte welkom. Voor ouders is het ook zeer leerzaam om hierbij aanwezig te zijn. Deze bijeenkomst geldt niet alleen voor inwoners van Schagen, want het is een landelijk probleem. In de gemeente Schagen zijn nagenoeg geen meldingen van het probleem Pooierboys, maar dat wilt niet zeggen dat het niet speelt.

Het vroegtijdig signaleren van deze problematiek is een must en het is belangrijk om met dit soort acties de weerbaarheid van jongeren in relatie tot seksuele uitbuiting proberen te vergroten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Schagen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *