Huisartsenpraktijk Breezand en Anna Paulowna

Vandaag kwam Raakt Media een brief onder ogen vanuit Huisartsenpraktijk Breezand en Anna Paulowna. Hieruit kwam naar voren dat er door een groot tekort aan huisartsen zij geen reguliere spreekuur afspraak meer kunnen maken/nakomen. Alleen bij spoed kan er een afspraak worden gemaakt, in het geval van een levensbedreigende situatie dien je 112 te bellen.

Wel kan er een afspraak worden gemaakt bij de spreekuur ondersteuners of bij de POH-ers voor de DM, COPD en CVRM. Daarnaast kan er ook een afspraak worden gemaakt bij de POH-GGZ bij geestelijke problematiek. Door het ontstane huisartsentekort heeft de praktijk de preferente verzekeraar VGZ en Inspectie Volksgezondheid en Jeugd ingelicht. Ook de Gemeente Hollands Kroon is ingelicht.

Wat je kunt doen is zelf je eigen verzekeraar inlichten of de preferente verzekeraar VGZ inlichten dat er geen afspraak te maken is bij de huisarts. Dit kan ook gemeld worden bij de Inspectie voor gezondheidszorgen jeugd, graag dan ook een melding bij de Gemeente. 

Dit is natuurlijk allemaal erg jammerlijk, Raakt Media probeert iedereen zoveel mogelijk op de hoogte te houden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *