Oplichters actief in buurtgemeente

Pas op voor oplichters die pannen en messen aan de deur aanbieden. Een bewoonster uit de Marktstraat in Schagen werd vorige week aangesproken door een man die een verhaal begon over potten, pannen en een messenset. Deze werden gratis aangeboden en men hoefde alleen de BTW van 600 euro te betalen. Gelukkig is de vrouw hier niet ingetrapt. De man, tussen de 30-35 jaar en zwart haar, reed weg in een donkergrijze bestelbus met schuifdeuren.

Eerder die week, woensdag 7 augustus, verscheen er op de A. Mauvestraat in Schagen, ook een man aan de deur. Nadat ze hem had binnengelaten wilde hij pannen verkopen en had deze op tafel uitgestald. Nadat de bewoner hier geen interesse in had, vroeg de man of er contant geld in huis lag.

Er is hier (nog) geen sprake van een strafbaar feit. Wel willen wij waarschuwen voor een dergelijke wijze van verkoop. Laat u zich niet inpalmen door mooie praatjes. Koop niet aan de deur. Mocht u over deze incidenten meer informatie voor ons hebben, dan verzoekt de politie Schagen/Hollands Kroon u om contact met ons op te nemen via 0900-8844 onder vermelding van procesnummer 2019152882 en 2019152324.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *