Uw wijkagent is dichterbij dan u denkt

De wijkagent in uw eigen buurt, weet u wie het zijn en wat zij doen?
Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat veel mensen dit niet wisten, reden genoeg voor ons om een afspraak te maken bij Michel Verhagen en Tom Blekkenhorst de wijkagenten van Anna Paulowna en de Wieringermeer. Sinds kort is daar ter ondersteuning Arend Kamp aan toegevoegd. Samen met het volledige team van politieagenten houden zij zoveel mogelijk uw buurt in de gaten en veilig.
Inwoners hebben vraagtekens bij wat de functie van de wijkagent precies inhoudt en wanneer bel ik nu wel en wanneer nu niet. Tom en Michel maken duidelijk dat ze er eigenlijk gewoon zijn voor de dingen die een politieagent hoort te doen, maar dat zij naast hun eigenlijke verplichtingen nog veel meer taken op zich nemen. Bijvoorbeeld bemiddeling bij burenruzies, problemen in relationele sfeer of andere conflicten. Daarnaast hebben ze samenwerkingen met diverse instanties in de zorg, welzijn, woningbouw etc. Zij kunnen deze instanties inschakelen als dit nodig is.

Naast de hier bovenstaande nummers is het ook mogelijk om anoniem melding te doen. Hiervoor is het het nummer meld misdaad anoniem dit nummer is 0800-7000, als u dit nummer belt komt u bij een team terecht die er op getraind is om u melding zo te ontvangen dat u gegarandeerd anoniem blijft.

Maar bovenal zijn de wijkagenten er voor de echte strafbare feiten en verdachte situaties. Meldingen krijgen de mannen voldoende en deze meldingen variëren van inbraak, verdachte situaties, ruzies, ongelukken en nog veel meer. Deze meldingen komen binnen via het alom bekende nummer 112, het nummer voor de echte spoedgevallen! Het nummer wat eigenlijk voor dringende situaties geldt, maar niet als er nood aan de man is, is het nummer 0900-8844, dit nummer is nog niet heel bekend merkten de mannen en mag nog meer gaan leven. Hetzelfde geld voor het feit dat de wijkagenten 24 uur per dag bereikbaar zijn, ook s nachts werken de wijkagenten en nemen u meldingen ook dan zeer serieus.

Uiteraard is iedereen bij de politie blij met elke melding die er wordt gedaan één kleine bijkomstigheid bij een anonieme melding is dat de melding niet wettelijk is en moet door middel van verder onderzoek uitgezocht worden of er werkelijk een strafbaar feit gaande is. Dit alles maakt het nummer meld misdaad anoniem wel degelijk van grote waarden, dit omdat er door de puzzelstukjes die binnenkomen er zich uiteindelijk met onderzoek een helder beeld wordt geschept in lopende zaken.

Iedere melding wordt serieus genomen door de agenten en uitgezocht welke actie er op ondernomen moet gaan worden. Michel en Tom ervaren hun werkgebied als vrij rustig en veilig, Hollands Kroon staat niets voor niets in de top-5 van Nederlands veiligste gemeenten. Hoe zij dit weten is omdat ze regelmatig de wijk ingaan en hun ronde doen, en praten met de inwoners over wat er leeft in hun omgeving. Ook hebben ze al een aantal keer een soort van POP-UP politiebureau op locatie georganiseerd. Dit werd door de mensen als positief ervaren en de mannen merkten ook dat ze duidelijke en informatieve gesprekken konden voeren en zelf zo ook veel informatie tot zich kregen. Dit persoonlijke contact is heel waardevol voor Michel en Tom bij het uitvoeren van hun taken.

Ook de jeugd houden ze in de gaten en informeren ze door middel van voorlichting op scholen of gewoon door op straat met de jeugd een praatje te maken.

Het geen waar de mannen zich nog meer in willen gaan vastbijten is de strafbare zaak “ondermijning” dit zijn strafbare feiten die niet direct zichtbaar zijn en te bewijzen, eigenlijk activiteiten vanuit de onderwereld die zich vermengen met de bovenwereld zoals; witwaspraktijken, belasting onderduiken, criminele activiteiten die de samenleving ondermijnen.

Tot slot willen Michel, Tom en Arend meegeven dat als u iets verdachts ziet of een vermoeden heeft dat er iets niet helemaal klopt, meldt dit ten alle tijden.

Alle meldingen worden serieus genomen en ten alle tijden onderzocht. Bij nood bel altijd 112, bij ernstige zaken/gebeurtenissen maar niet directe levensbedreigende situaties bel 0900-8844 of als u liever anoniem blijft bel naar meld misdaad anoniem met het nummer 0800-7000. De mannen doen hun uiterste best en hun plicht om uw leefomgeving veilig te houden maar zij hebben u daarvoor nodig!

Samen sta je sterker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *