Jonge ondernemers in de dop!

OBS de Meerpaal in Anna Paulowna is naast een school tegenwoordig ook een onderneming. De groepen 7/8 zijn een traktatie bedrijf begonnen binnen de school. De naam van de onderneming is Healthy Fun Express.

De kinderen maken traktaties op bestelling voor verjaardagen, feestjes of als er iemand weg gaat. De traktaties die de kinderen maken zijn uitsluitend gezonde traktaties en natuurlijk zit er op aanvraag weleens een toefje slagroom op de aardbeien maar dan wordt er wel gekeken naar de slagroom die het minst suikers bevat. Er kunnen diverse traktaties besteld worden zoals: hoorntjes met aardbeien, watermeloen pizza, shakes en smoothies. Je kan het zo gek niet verzinnen of de kinderen maken het van groente en fruit.

De prijs van de traktaties varieert wel eens wat i.v.m. de prijzen van het fruit en groente, maar gemiddeld ligt de prijs van een traktatie per stuk op 0,35 cent. De kinderen werken ook met thema´s zoals zomer, bloemen, dieren en ook houden ze rekening met de leeftijd van de kinderen die de traktaties ontvangen want de wat jongere kindjes vinden de watermeloen pizza altijd wat lastig om te eten. Promotie van het bedrijf doen ze via flyers, kaartjes en posters. Op dit moment promoten ze het nog binnen school en de kinderopvang, maar de droom om naar buiten toe te treden is er ook. Nou de eerste stap daarin is gezet door Raakt Media in te schakelen.

De vraag die wel naar boven kwam aan het einde van het verhaal was; na dit schoolseizoen gaan sommige van jullie naar de hogere school, hoe dan verder met het bedrijf? Nou daar kwam een direct en resoluut antwoord op. Als de groep 8 kinderen van school gaan moeten zij zelf iemand aanstellen voor de opvolging. Dit wordt zeer serieus aangepakt door middel van een heus sollicitatiegesprek. Al met al was het een enerverend gesprek met zeer jonge ondernemers in de dop.

Genieten was het om kinderen op deze leeftijd te horen vertellen over hun business en hun plannen met het bedrijf. Mocht u nou met uw handen in het haar zitten over de eventuele traktatie van uw kind? geen paniek want Healthy Fun Express weet daar raad mee! U kunt contact opnemen met ze via het telefoonnummer van de school 0223-531933 of mail naar Juf Marianne: marianne@obsdemeerpaalap.nl. Ook als u een bedrijf heeft en u heeft een vergadering of u krijgt gasten en wilt ze voorzien van een gezonde versnapering, denkt u dan eens aan dit jonge ondernemende bedrijf Healthy Fun Express.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *