Nieuwjaarsreceptie en onderwijsmarkt Sint Janschool


Afgelopen donderdag heeft de Sint Janschool zijn eerste nieuwjaarsreceptie en tevens onderwijsmarkt gehouden! De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond. Alle ouders van de schoolgaande kinderen waren van harte uitgenodigd om het nieuwe schooljaar in te luiden.

Vanaf 18:40 uur stonden de deuren van de Sint Janschool open voor alle genodigden. De avond werd vervolgens om 19:00 uur geopend door directeur Sebastiaan de Bruin en hierna volgde de eerste van de twee kennismakingsrondes in de klassen van de leerkrachten. 

Tussen de kennismakingsmomenten door was er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten met andere ouders, ook was er een heuse onderwijsmarkt. Op deze markt waren onder andere vanuit de school de Medezeggenschap de schoolraad, kanjertraining en de vakleerkracht bewegingsonderwijs aanwezig.

Van buiten de school waren de volgende verenigingen aanwezig om hun (sport) vereniging te promoten: R.K. Parochie Sint Jan, Breez’Harmony, Ziber (FIEP en website), Logopediepraktijk Anna Paulowna, Wijkteam Hollands Kroon en ZAP (tennis, handbal en voetbal). Naast dat de verenigingen werden gepromoot boden de verenigingen de bezoekers ook iets aan:

1 van de aanwezige op de onderwijsmarkt ZAP Handbal

Zo bood ZAP handbal voor de 6,7 en 8 jarigen een aantal keren gratis meetrainen op dinsdag en vrijdag van 16:30 tot 17:30 uur.

ZAP tennis bood 4 trainingen voor 20 euro aan.

En ZAP voetbal organiseert een open training op donderdag 5 september van 17:45 tot 18:45 uur voor alle kinderen van 5 t/m 8 jaar.

Een mooi initiatief waarin wederzijdse verbinding aanwezig was, en iedereen even bij elkaar in de keuken kon kijken. Hierbij hopen zowel school als de vereniging interesse gewekt te hebben bij de ouders zodat als de kinderen enthousiast thuis komen over welke vereniging ook, zij weten waar de kinderen het over hebben en hierdoor door kunnen zetten tot actie.

Uiteraard werd de avond gevierd met oliebollen en vuurwerk want dat hoort tenslotte bij een nieuwjaarsreceptie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *