Vol verwachting kloppen de kinderhartjes vandaag

Vanochtend was het groot feest op de Sint Janschool in Breezand. Alle kinderen van groep 1 tot en met 8 stonden daar met zijn allen te wachten op de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten. En Sinterklaas maakte een spectaculaire entree.

Samen met groep 8 kwamen Sinterklaas en zijn 18 Pieten met twee brandweerwagens naar de Sint Jan. Natuurlijk waren er ook Pieten die ‘de boot hadden gemist’. Maar op de brommer en met skeelers kwamen zij erachteraan. Na de ontvangst buiten en op de tribune door de directeur, namen de Pieten al snel de regie over: “Waar is dat feestje, hier is dat feestje”….”van links, naar rechts”, greep de oranje-microfoon-Piet zijn kans. De hele school stond meteen op zijn kop. Daarna gingen de groepen 6, 7 en 8 naar hun klas, waar de prachtig gemaakte surprises met rijmen door en voor klasgenoten klaarstonden.

De andere groepen hadden geen surprises, maar activiteiten in de klas en een bezoek met optredens aan Sinterklaas in de speelzaal. En natuurlijk voor iedereen een cadeautje. Met zoveel Pieten in de school hadden de leerkrachten een makkie, in elke klas was er steeds wel een Piet te vinden. En ook bij het buitenspelen was het een grote pret met de Zwarte Pieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *