Schoolzwemkampioenschap

Op woensdag 24 april in het zwembad Den Krieck worden voor de 8ste maal de Schoolzwemkampioenschap van de gemeente Hollands Kroon gehouden. Alle basisscholen uit de gemeente Hollands Kroon hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen.

Dit kampioenschap is alleen voor kinderen van het basisonderwijs en zij kunnen zich inschrijven met een team van 6 kinderen. Een team bestaat uit 2 kinderen van groep 3/4, 2 kinderen van groep 5/6 en 2 kinderen van groep 7/8. En natuurlijk mogen er per school meerdere teams worden ingeschreven.

Voor de eerste 3 kinderen per groep zijn er medailles beschikbaar en de school die de meeste medailles wint, verdient ook de wisselbeker van de gemeente Hollands Kroon. Er is wel iets nieuw dit jaar, en dat is dat er ook bekers zijn voor de eerste 3 scholen in de einduitslag. Deze 3 scholen plaatsen zich ook voor het Provinciaal kampioenschap later dit voorjaar op 18 mei in Heerhugowaard.

De inschrijving is gratis en alle deelnemende kinderen ontvangen een diploma. De start is vanaf 14.45 uur zodat alle scholen met een continurooster kunnen deelnemen. De wedstrijd inclusief prijsuitreiking is rond 17.00 uur ten einde.

De kinderen zwemmen resp. 25 meter vrije slag en 25 meter rugslag of 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag. Verder doen alle 6 kinderen mee aan de teamestafette van 25 meter vrije slag.

Elke school kan haar team(s) aanmelden per email naar: SZKhollandskroon@ziggo.nl onder de vermelding Inschrijving schoolzwemkampioenschappen.

Vorig jaar wist de Sint Janschool uit Breezand na een spannende titanenstrijd de titel naar zich toe te trekken en zich samen met OBS de Snip uit Nieuwe Niedorp en OBS de Zandhorst uit Breezand te plaatsen voor het Provinciaal kampioenschap.

Tijdens dat Provinciaal kampioenschap wist OBS de Zandhorst daar een prachtige 2e prijs te behalen en door te dringen tot het Nederlands Kampioenschap. Ook daar hebben zij toen een prima resultaat neergezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *