Sint Janschool op alle fronten winnaar bij 8e Schoolzwemkampioenschap Hollands Kroon.

Het is de Sint Janschool uit Breezand gelukt om bij het Schoolzwemkampioenschap Hollands Kroon zowel kampioen te worden met haar eerste team als met alle teams van de school de wisselbeker te veroveren. Zij hebben het namelijk voor elkaar gekregen om ook nog eens de meeste medailles in totaal gewonnen.

Toch was het een nek-aan-nek race met de Zandhorst uit Breezand en de Snip uit Nieuwe Niedorp die tot op het einde spannend bleef. Onder meer Marcel van de Berg, Nikki Toes, Linsy Berbee, Branka Does en Nicole Rijswijk grossieren in medailles en zij wisten daardoor voor hun school de strijd te beslissen.

Van de Zandhorst waren het vooral Luciano Tervoort en Romy van der Heijden die met meerdere medailles deze school op een voorsprong zetten maar in de hogere groepen 7 en 8 greep de school naast de medailles.

De Snip uit Nieuwe Niedorp wist uiteindelijk beslag te leggen op de derde plaats door onder meer medailles voor Jasper Meijns, Mika de Geus en Noud de Niet.

Daarmee plaatsten de Sint Jan 1, de Zandhorst 1 en de Snip 1 zich voor deelname aan het Provinciaal Kampioenschap dat op zaterdag 18 mei in Heerhugowaard georganiseerd wordt.

Ruim 60 dolenthousiaste kinderen namen deel aan dit leuke kampioenschap dat onder leiding stond van de organisatie SZKHK in samenwerking met het zwembad den Krieck en het Oude Veer. De scheidsrechter Johan Baaleman, die namens de KNZB aanwezig was had het niet altijd gemakkelijk en de starter Louis Bakker was na de vele starts met gillende en juichende kinderen later die dag behoorlijk schor maar dat mocht de pret niet drukken. Ook de ervaren juryleden moesten hun beste beentje voorzetten om de kakofonie van geluid te kunnen overstemmen.

Jammer was het dat dit kampioenschap werd georganiseerd in de schoolvakantie maar dit maal hadden de thuisblijvers gelijk door mee te kunnen doen en zij hadden een prachtige middag.

Alle kinderen ontvingen een diploma en voor de eerste 3 kinderen per serie waren er medailles beschikbaar.

Een paar dingen vielen deze wedstrijd wel op en dat was dat de kinderen die lid waren van een zwemvereniging zich duidelijk konden onderscheiden van de overige deelnemers maar ook dat de zwemtechniek van veel deelnemers nog te wensen over liet. Wellicht dat de herintreding van het schoolzwemmen in de gemeente Hollands Kroon overwogen kan worden waardoor de kwaliteit van het zwemmen gegarandeerd weer omhoog zal gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *