Sint Janschool organiseert alternatieve Bloemendagen

Het is u misschien al opgevallen dat Breezand er op dit moment wel heel vrolijk uit begint te zien. Dit mooie stoepkrijt initiatief is een idee van de leerkrachten van de Sint Janschool.

Helaas vallen dit jaar de bloemendagen door het Coronavirus in het water. Een groot gemis voor het dorp, dachten initiatiefnemers Sebastiaan de Bruin, directeur van de Sint Jan en Nancy Leijen, leerkracht van dezelfde school. Samen met het team waren ze opzoek naar een activiteit die schoolbreed uitgevoerd kon worden. Al snel waren de bloemendagen voor hen een mooie bron van inspiratie.

Afgelopen week hebben alle kinderen thuis een setje stoepkrijt gekregen samen met een mooie uitgebreide brief. In deze brief werden ze uitgenodigd om mee te doen met “heel Breezand krijt”. De kinderen hebben ruim de tijd gehad om een plan te maken, om een mooie creatie te bedenken en om te bedenken hoe ze het uit gaan voeren, alleen of samen met broers en/of zussen.
Vervolgens kregen ze de vraag om die leuke creaties voor 18 april op de straten en stoepen van Breezand te kleuren, zodat iedereen vanaf 18 tot en met 22 april, al wandelend door het dorp, kan genieten van alle mooie tekeningen.

Als het mee zit blijven de weergoden goed gestemd en blijven alle mooie tekeningen ook goed zichtbaar! Inmiddels hebben wij begrepen dat zowel de Zandhorst uit Breezand als de Spoorbuurtschool uit Anna Paulowna zich hebben aangesloten bij dit leuke initiatief. Dit betekent nog meer mooie tekeningen.

Gaat u een rondje wagen en volgens de regels van de RIVM genieten van al het moois dat de kinderen hebben gemaakt? Wij zijn in ieder geval wel al heel nieuwsgierig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *