Tweede bijeenkomst huisarts van Heusden

Ook vandaag was het een drukte van belang bij de bijeenkomst van huisarts van Heusden. Echter was er geen rekening gehouden met zoveel aanwezige, waardoor er veel mensen teleurgesteld weer naar huis moesten i.v.m. de te kleine en warme ruimte.

Dit artikel is een aanvulling op het artikel van de vorige bijeenkomst in Breezand. Het verhaal van huisarts van Heusden was in grote lijnen hetzelfde. Wij schrijven dit artikel aan  de hand van datgene wat wij verstaan hebben, echter is dit geen notulen van de avond.

Nadat huisarts van Heusden haar verhaal had gedaan was er de mogelijkheid om vragen te stellen. Hier werd grondig gebruik van gemaakt. Enkele vragen op deze avond waren: waarom wil de werkwijze in de praktijk niet lukken, vragen en opmerkingen over de werkwijze van deze avonden en hoe het nu allemaal zit omtrent de gemeente en huisarts van Heusden.
Op alle vragen heeft zij, in hoeverre zij dit kon, een antwoord gegeven. De reden waarom het niet wil lukken is de vorige keer duidelijk aangegeven en uitgewerkt in het vorige artikel. Het is heel moeilijk om artsen deze kant op te krijgen. Aankomend weekend is er een meeting tussen 35 huisarts praktijkhouders die met dezelfde problematiek lopen als huisarts van Heusden. Met elkaar hopen ze tot een goede oplossing te komen en te leren van elkaars ervaringen.

Bij de reden waarom er geen brieven verzonden zijn, gaf de huisarts nogmaals aan dit pas te willen doen als er echt duidelijke besluiten genomen zijn, en de vernieuwde werkwijze bekend is. Er is afgesproken dat de huisarts gaat uitzoeken in welke krant zij de verdere aankondigingen gaat doen voor de volgende avonden. Het blijkt dat social media nog niet iedereen bereikt. Daarom onze vraag als lezer van Raakt Media deel wat u bij ons leest, zodat steeds meer mensen betrokken blijven van alles wat er zich afspeelt in onze gemeente.

De vorige keer werd gevraagd waarom de verzekeringsmaatschappij en de gemeente niet aanwezig waren? Beide zijn deze keer door de huisarts uitgenodigd. Echter had de verzekeringsmaatschappij vanavond geen tijd, maar gaat kijken of hij bij 1 van de andere 2 bijeenkomsten wel aanwezig kan zijn. Van de gemeente heeft huisarts van Heusden geen reactie gekregen.

Voor nu is het van belang dat als u, uw mening wilt geven dit doet via het enquêteformulier. Vul alles zo uitgebreid mogelijk in en met datgene wat u op uw hart heeft. Alle formulieren die voor dit weekend binnen zijn worden dit weekend behandeld. De uitslagen van deze formulieren en de hierop volgende ideeën worden aankomende donderdag in Bloemenlust gepresenteerd. Alle enquête formulieren die na dit weekend binnen komen worden ook behandeld en worden besproken op donderdag 25 juli.
Na deze besprekingen wordt er een definitief plan gemaakt, deze wordt omstreeks half augustus gedeeld via de mail of via een brief. Hier wordt u nog telefonisch over geïnformeerd.

Het is mogelijk om de enquête hieronder uit te printen. Wilt u deze liever ophalen dan kan dit.
Iedere dag bij de balie van de doktersassistent in Anna Paulowna, of iedere werkdag bij de praktijk van Jan Warmenhoven in Breezand.Tijdens prik momenten in de praktijk in Breezand kunt u het formulier ook afhalen, of tussen 16:00 en 17:00 uur bij de uitdeelpost van de apotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *