Vandaag 25 mei Internationale Dag van het Vermiste Kind

Heb jij je al aangemeld voor het Amber Alert?
Op 25 mei is het de Internationale Dag van het Vermiste Kind. Op deze dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij vermiste en ontvoerde kinderen. 

Het komt je vast bekend voor. Je bent je kinderen of kleinkinderen op het strand kwijtgeraakt en de blinde angst slaat je om het hart. Maar wat nu als ze niet al spelend terugkomen? Alleen al in Nederland raken er honderden kinderen per jaar vermist. Bij een kindervermissing telt elk paar ogen. Meld je daarom nu aan voor AMBER Alert Nederland en roep ook je familie en vrienden op dit goede voorbeeld te volgen.

Ga naar de website van Amber Alert en zie hoe je kunt helpen.

AMBER Alert en Vermist Kind Alert
AMBER Alert Nederland verspreidt AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts uitsluitend op verzoek van de politie.
De politie stuurt gemiddeld 1-2 keer per jaar een AMBER Alert uit. Hierbij gaat hem om een ontvoerd of vermist kind in direct levensgevaar.
Ongeveer 20 keer per jaar wordt een Vermist Kind Alert uitgestuurd om extra aandacht te vragen voor een vermissing. Een Vermist Kind Alert is géén AMBER Alert. Bij een Vermist Kind Alert is er geen sprake van levensgevaar, maar maakt de politie zich wel ernstige zorgen om het welzijn van het kind en is snel en gericht handelen noodzakelijk.

Help mee bij vermissingen bij jou in de buurt
AMBER Alert brengt informatie over vermiste of ontvoerde kinderen razendsnel onder de aandacht van miljoenen burgers via reclameschermen, social media, snelwegborden, bekende apps, websites, SMS, e-mail, tv en radio. Dankzij de vrijwillige medewerking van deze organisaties wordt de impact en daarmee de kans op een goede afloop aanzienlijk vergroot.

Wil jij of je organisatie ook helpen bij het verspreiden van vermissingen bij jou in de buurt? Neem dan contact op met AMBER Alert Nederland en draag bij aan het veilig terugvinden van vermiste kinderen:  info@amberalertnederland.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *