Den Krieck biedt zwemles aan jonge en vrouwelijke vluchtelingen

Vrouwenpraatgroep Just Women legde zwembad Den Krieck de vraag voor of het mogelijk zou zijn zwemlesgroepen aan te bieden aan vrouwen en jeugd tot 21 jaar. Zwembad Den Krieck in Breezand reageerde positief op de vraag en ruimt twee zwemuren op maandag in.

Just Women is een wekelijkse samenkomst voor vrouwen met een vluchtelingenachtergrond en het vervolg op het Taalcafé dat voornamelijk door mannen wordt bezocht. Vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Hollands Kroon onder leiding van Hanneke van Ouwerkerk verzorgen deze ochtend onder het genot van een kop koffie of thee. Allerhande sociale, maatschappelijke zaken worden hier besproken en ook is ruimte voor creativiteit en sportiviteit.

Velen kunnen nog niet zwemmen
Veel jonge kinderen gaan op zwemles als hun klasgenoten ook leren zwemmen. Voor oudere kinderen (van 12 tot 21 jaar) zijn deze lessen niet geschikt. Of de lessen komen niet overeen met hun schoolrooster of het krachtverschil is te groot tussen jonge en oudere kinderen. En ook veel vrouwen en moeders, al dan niet met een vluchtelingenachtergrond, kunnen nog niet zwemmen. Voor sommige vrouwen is het moeilijk om samen met mannen te zwemmen, vanwege hun lichaam, ervaringen uit het verleden of hun geloof. Zwembad Den Krieck heeft aangegeven hier graag invulling aan te willen geven.

Over het algemeen beschikken de meeste mensen die hun land ontvlucht zijn en in Nederland aankomen niet over een zwemdiploma. Veelvuldig komen berichten in het nieuws voorbij over drenkelingen die vluchteling zijn. Nederland is op en top een waterland. Dus het is uitermate belangrijk deze mensen op het hart te drukken dat leren zwemmen een prioriteit is.

Start bij voldoende animo
De nieuwe zwemlessen voor deze doelgroep zijn in zwembad aan het Ceresplein 1 en starten bij voldoende animo. Dat is op maandagochtend van 11.45 tot 12.15 uur voor uitsluitend vrouwen (minimaal vijf deelnemers, kosten € 20,- euro per persoon per maand). Voor de jeugd van 12 tot en met 21 jaar (gemengd) zal zwemles worden gegeven op de maandagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur (minimaal vijf deelnemers, kosten € 25 euro per persoon per maand).
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Sandra Plas, vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Hollands Kroon via mail: sandrax378@gmail.com of telefoonnummer: 06-80117553.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *