Wandel door virtuele wereld vol poëzie op Gedichtendag in School 7

Met Gedichtendag start donderdag 30 januari de Poëzieweek, die duurt tot en met 2 februari. Het thema van de Poëzieweek is ‘De toekomst begint nu!’ en de bibliotheek sluit hierbij aan door gedichten tot leven te brengen met ‘augmented reality’. Dit is een technologie waarbij digitale elementen worden toegevoegd aan de werkelijkheid.

Via een gratis te downloaden app kunnen bezoekers in School 7 in Den Helder door een virtuele wereld vol poëzie wandelen. Volwassenen en kinderen kunnen dit de hele Poëzieweek ervaren met hun smartphone of tablet.

Muzikaal optreden Animacanto
Donderdagmiddag 30 januari kunnen de bezoekers van School 7 om 15.00 uur genieten van een poëtisch optreden van het kwartet Animacanto. Hun programma ‘Dit is de ruimte waarin ik wil klinken…’ bestaat uit gezongen gedichten van Nederlandse bodem, onder meer van Vasalis, Marsman, Bloem en Piet Paaltjens. Het optreden is gratis te bezoeken: een cadeautje van KopGroep Bibliotheken ter ere van Gedichtendag. Wel graag vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *