Huisartsen gewoon bereikbaar voor serieuze klachten

Inwoners uit de Kop van Noord-Holland geven ruimschoots gehoor aan de oproep om met kleine klachten nu niet naar de huisarts te gaan, zodat zij meer ruimte hebben om patiënten met corona(verdenkingen) te helpen. Echter lijkt het er nu op dat ook veel patiënten met in potentie ernstige aandoeningen hiermee blijven rondlopen.

Het is goed dat mensen die verder gezond zijn hiermee wachten, maar mensen met serieuze klachten die kunnen duiden op een beroerte, hartaandoening of kanker moeten wel contact opnemen met de huisarts. Klachten zoals bijvoorbeeld een verdacht knobbeltje, pijn op de borst of hevige buikpijn mogen niet genegeerd worden. Het is belangrijk dat inwoners in dit geval telefonisch contact op te nemen met de huisarts, zodat deze de vervolgstappen kan bepalen. Het moet immers niet zo zijn dat patiënten blijven rondlopen met ernstige kwalen die steeds erger worden. Ook voor patiënten met psychische klachten is voldoende hulp beschikbaar.

Alle praktijken in de Kop van Noord-Holland hebben een speciaal  Corona-spreekuur, dus patiënten mét en zonder (een verdenking op) Corona worden van elkaar gescheiden. Ook in het ziekenhuis en op de SEH is er sprake van aparte stromen.

Dus voor mensen met ernstige en/of acute klachten: de huisarts heeft tijd voor u en is telefonisch bereikbaar.

Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *