Hulp zoeken en vinden in deze tijd van Corona

In deze corona crisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar en kunnen nu wel wat extra hulp gebruiken.

Wij verzamelen alle vraag en aanbod in de Noordkop op één plek: https://www.noordkopvoorelkaar.nl/coronahulp. Zo maken we de kans het grootst dat hulp gevonden wordt. Want dat is nodig! Jij doet toch ook mee?

Vraag om hulp: Je kunt zelf niet meer op bezoek bij je moeder en maakt je zorgen. De activiteiten in het verzorgingshuis waar je werkt, liggen stil vanwege corona en de bewoners zitten alleen. Plaats een oproep namens diegene en vraag of iemand een online spelletje schaak wil spelen, een brief wil schrijven of de essentiële boodschappen kan halen. Jij weet waar deze mensen het beste mee geholpen zijn!  

Help een ander: Je hoort en ziet het nieuws en wil graag iemand helpen. Maar waar begin je? Wat als je zelf verkouden bent en je de deur niet uit kunt? Bij Noordkopvoorelkaar geloven we dat iedereen iets te bieden heeft, ook op afstand. Denk aan het bellen van ouderen die nu geen bezoek krijgen. Het spelen van een digitaal potje schaken met iemand in quarantaine. Of het langsbrengen van de boodschappen bij de buurvrouw.

Noordkopvoorelkaar ziet ook dat er in deze tijd vele mooie initiatieven ontstaan. Op Noordkopvoorelkaar kun je zien welke initiatieven er zijn in jouw gemeente. Mis je hier een initiatief? Geef deze dan gerust door via een e-mail naar info@noordkopvoorelkaar.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *