Informatie brief Huisartsenpraktijk Breezand

Via deze weg deelt Raakt Media met de mensen in de polder een informatie brief van Huisartsenpraktijk Breezand.

Geachte heer/mevrouw, ingeschreven patiënten,
Met onderstaande informatie willen wij u op de hoogte brengen van de ontwikkelingen in de huisartsenpraktijken Anna Paulowna en Breezand.

De praktijken van dokter Arwert en dokter Balk zijn in 2017 overgenomen door dokter van Heusden, die sinds 2012 praktijkhouder in Breezand is. Er zijn al jaren moeilijk huisartsen te vinden, die praktijkhouder wilden worden in de noordkop van Noord-Holland. De twee praktijken zijn samengevoegd en in mei 2017 gevestigd in de Verwachting 11 te Anna Paulowna. Er zijn sindsdien personele wisselingen geweest, zowel artsen als assistentes. Wij begrijpen dat dit voor onze patiënten verwarring en onduidelijkheid kan hebben gegeven.

Sinds een half jaar bestaat het team uit zeven artsen, allemaal parttime werkend. Verder uit meerdere assistentes en praktijkondersteuners. We werken samen met diëtisten, podotherapeut en een jeugdwerker van Incluzio/gemeente Hollands Kroon. Binnenkort zal informatie op de website www.hap-apbz.nl verschijnen om het team uitgebreider aan u voor te stellen. Helaas is dokter van Heusden voor langere tijd ziek uitgevallen. Ze werkt aan haar herstel, maar in 2019 zal zij haar werkzaamheden als huisarts nog niet hervatten.

We zijn naarstig op zoek naar nieuwe collega-huisartsen om ons team te versterken. Omdat Breezand en Anna Paulowna relatief ver weg gelegen zijn is het moeilijk onze vacatures in te vullen. Vanaf 01-06-2019 zijn wij genoodzaakt om de praktijk in Breezand alleen te gebruiken voor het huisartsenlaboratorium en alle samenwerkende partijen. De assistentes en artsen zullen de dagelijkse huisartsenzorg leveren in de praktijk Anna Paulowna. Wel zullen in Breezand spreekuren gedaan worden door een deel van de praktijkondersteuners en de genoemde samenwerkende partijen. De uitdeelpost voor medicatie zal voorlopig blijven functioneren: tussen 16.00 en 17.00 is die geopend, zoals gebruikelijk.

Er komt een centraal telefoonnummer 088- 1003000 per 1 juli 2019 voor alle drie praktijken. De huidige nummers blijven een tijd in functie zodat de overgang zo goed mogelijk zal verlopen. Alle praktijken zijn op een sterk beveiligd computersysteem geplaatst, zodat we makkelijk data van patiënten kunnen vinden. De nieuwe website wordt www.hap-apbz.nl , waar we u zo goed mogelijk op de hoogte zullen houden van onze teamleden en de ontwikkelingen.

Dus wie is nu de huisarts? Voor de zorgverzekeraar en het ziekenhuis staat u in Anna Paulowna en Breezand ingeschreven bij dokter van Heusden. De praktijken worden bemenst door totaal zeven huisartsen, die zich allemaal voor langere tijd aan de praktijk hebben verbonden. Als u met de praktijk belt kunt u zelf uw voorkeur voor een dokter aangeven bij de assistente, wanneer u een afspraak maakt. Bijvoorbeeld de arts bij wie u eerder voor hetzelfde probleem bent geweest, bij wie u terug moest komen of bij behoefte aan een vaste arts. Het zou dan kunnen dat u niet dezelfde dag terecht kan, aangezien de artsen parttime werken.

Wat moet de assistente van mijn klachten weten?Er wordt elke dag in het spreekuur van de dokters tijd vrijgehouden voor klachten die niet kunnen wachten en dezelfde dag gezien moeten worden. Het is daarom noodzakelijk dat de assistente u vragen stelt om te beoordelen of u met spoed gezien moet worden. Daarnaast dienen de vragen om te beoordelen hoeveel tijd u op het spreekuur moet krijgen om uw klacht goed te kunnen afhandelen. Vertel dus altijd als uw voor meerdere klachten komt of denkt voor een klacht langer de tijd nodig te hebben.
U krijgt wel een afspraak, maar niet bij de huisarts. Klopt dat? Ja, assistentes hebben aanvullende opleiding voor spreekuur ondersteuning gevolgd.

Naast de assistente spreekuren voor onder andere bloeddrukcontroles, oren uitspuiten, uitstrijkjes, etc. zijn er enkele assistentes goed getraind om bepaalde eenvoudige veelvoorkomende klachten zelfstandig af te handelen. Daarvoor zijn speciale spreekuren ingelast om u sneller te kunnen helpen. De spreekuren staan onder supervisie van de huisarts.

Voor het begeleiden en behandelen van een aantal aandoeningen zoals Diabetes Mellitus, Hoge bloeddruk, COPD en astma zijn er praktijkondersteuners in de praktijk aangesteld. Dit zijn verpleegkundigen die speciaal opgeleid zijn hiervoor en werken volgens de huisartsrichtlijnen onder supervisie van de huisarts. Het kan zijn dat u opgeroepen wordt voor het spreekuur van de POH als u aan één van deze aandoeningen lijdt.

In de praktijk werken ook praktijkondersteuners die patiënten kortdurend kunnen begeleiden met psychische klachten. Meestal verwijst de huisarts u zo nodig naar deze hulpverleners.

Als u een afspraak bij een van onze zorgverleners in Breezand heeft zal deze afspraak op dezelfde datum en tijd in Anna Paulowna plaatsvinden.

Voor jeugdzaken hebben we een jeugdwerker van Incluzio, die spreekuur houdt in de praktijk Breezand.

We hopen op een goede samenwerking, waarbij uw gezondheid voorop staat!

Dank voor het vertrouwen, met vriendelijke groet,

Mw. A.I. van Heusden – Dhr. A.J. van der Veen -Mw. F.J. van der Meij – Burger – Mw. E. Visscher – Bot – Mw. L. Mous – Mw. M. Gootjes – Dhr. J. Dries en alle assistentes en praktijkondersteuners.

Huisartsenpraktijk Anna Paulowna B.V. en Breezand B.V. Website: https://www.hap-apbz.nl Het nieuwe centrale nummer: 088-1003000

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *