Praktijk voor Logopedie haalt kwaliteitstoets voor derde keer op rij

Praktijk voor Logopedie Anna Paulowna eo heeft voor de derde keer de kwaliteitstoets glansrijk gehaald! De praktijk is de enige in de kop van Noord-Holland die de kwaliteitstoets heeft doorstaan. “Het vrijwillig laten afnemen van deze toets door HealthCare Auditing is een logische stap geweest in het proces van continue kwaliteitsverbetering waarvoor ons team staat”, vertelt Esther Bloemraad-Teeuwen van de logopediepraktijk.

Maar wat betekent dit voor de cliënten in deze praktijk? Het onafhankelijke onderzoek bekijkt de kwaliteit van de logopedische behandelingen, de kwaliteit in de praktijkorganisatie en organisatie in de privacy en patiëntveiligheid. “Dit is in onze praktijk als zeer goed beoordeeld. We zijn als team trots op dit resultaat en zien het als een erkenning en kroon op ons werk om de cliënt de hoogste kwaliteit aan logopedische zorg te kunnen bieden.”

Stem, spraak, taal, gehoor, slikken
Logopedie, podologie… Niet iedereen weet precies het verschil. De tweede heeft met voeten te maken. Maar de eerste: dat is zorg die nodig is als er problemen zijn met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Logopedisten behandelen stoornissen op het gebied van persoonlijke communicatie.

“Wij houden ons daarnaast bezig met voorlichting, preventie en onderzoek. Logopedie is gespecialiseerde, paramedische zorg en valt onder de basisverzekering”, licht Esther toe.

In 2020 tien jaar
“Onze praktijk is al bijna tien jaar een begrip in Anna Paulowna en de andere dorpen in de gemeente Hollands Kroon. De hoofdvestiging van de praktijk ligt in Anna Paulowna en daarnaast hebben we ook vestigingen in Hippolytushoef, Middenmeer, Schagen en Wieringerwerf.  Tien jaar geleden zijn we gestart met drie logopedisten en inmiddels is ons team uitgegroeid naar zeven enthousiaste logopedisten. In 2020 vieren wij ons tienjarig bestaan!”

Laatste jaren enorm uitgebreid
Veel mensen hebben hun weg naar de praktijk al gevonden, maar toch krijgen de logopedisten nog regelmatig vragen en opmerkingen over logopedie en wat het allemaal inhoudt. Esther: “Het vakgebied logopedie is de laatste jaren enorm uitgebreid en daarom zullen wij de praktijk, onszelf en ons leuke, inspirerende vak in de aankomende maanden aan jullie gaan voorstellen.”

Voor meer informatie over de praktijk, de specialisaties, de behandelingen en aanmeldingen zie www.logopedie-ap.nl. De praktijk is te vinden op Kruiswijk 19H in Anna Paulowna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *