Zwemmers Sint Jan komen niet met lege handen naar huis

Het was gister ochtend een drukte van jewelste bij de Sint Jan, ja u leest het goed dat op de zaterdagmorgen!

Daar waar de handbal jongens naar Arnhem afreisde voor het NK, verzamelde de groep zwemmers zich om af te reizen naar Zwolle voor het Nederlands Kampioenschap Schoolzwemmen.

De groep van 6 kinderen Jack (groep 4), Linsy (groep 4), Nikkie (groep 7), Marcel (groep 8), Ruud (groep 5) en Nicole(groep 6) hadden in Noord Holland al een topprestatie neergezet door als nummer 1 te eindigen en mochten het nu opnemen tegen 21 andere scholen uit heel Nederland. Snel werden de vier auto’s volgeladen en ging de reis beginnen, want Zwolle ligt nu niet bepaald in de buurt van Breezand.

Omstreeks 13:00 uur begon de eerste wedstrijd, de estafette vorm. Om beurten werd er zo snel mogelijk gezwommen. Hierna kwam de vrije slag, groep 7 en 8 moesten hier 50 meter zwemmen en de lagere groepen 25 meter. Hierna kwam de wedstrijd voor de 50 meter rugslag, wederom zwommen de groepen 7 en 8 de 50 meter en de lagere klassen zwommen de 25 meter. Op het einde werd de dag afgesloten met een ludieke estafette met allemaal leuke spelletjes.

Al met al een onwijs gave middag en als we de kinderen mogen geloven één die ze nooit meer vergeten! Aan het einde van de dag was daar de prijsuitreiking. Ondanks dat alle  kinderen van de Sint Jan alles gegeven hadden wat er in zat, zijn ze helaas niet op het podium gekomen. Maar met een keurige 14de plek mogen ze allemaal onwijs trots zijn op hun prestatie, want er zijn maar weinig kinderen die kunnen zeggen dat hij of zij deel hebben genomen aan het Nederlands Kampioenschap Schoolzwemmen.

Het was uiteindelijk de Montessorischool uit Wassenaar die er met de eerste prijs vandoor ging, gevolgd de Sol Admiraal uit Hendrik-Ido-Ambacht en op een mooie derde plek de OBS de Moolhoek uit Kapelle.
Maar zoals de kop al aangeeft is de Sint Jan ook niet met lege handen naar huis gegaan, de kinderen hadden namelijk niet stil gezeten! En hebben voor dat de hele schoolzwemkampioenschappen begonnen samen een prachtige spandoek gemaakt. En dit is ook deze keer de jury niet onopvallend gebleven. Hierdoor wisten de zwemmers de prijs voor de mooiste spandoek in de wacht te slepen. De kinderen van de Sint Jan hadden namelijk de aller allermooiste spanddoek van heel Nederland gemaakt en dat leverde een heerlijke taart op!
Jongens en meiden wat een topprestatie hebben jullie geleverd, ook al zat er dit keer geen podiumplaats in jullie stonden er mooi wel! Raakt Media en de hele polder is trots op jullie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *