30 jaar Jeu de Boules SV Kleine Sluis!

Het was Cees Oudshoorn die dertig jaar terug de Jeu de Boules club oprichten. Na een tijdlang intensief korfbal gespeeld te hebben moest hij toch op zoek naar een andere sport, want korfbal werd te intensief. Tijdens een korfbaltoernooi kwam hij in contact met de Sport Jeu de Boules. En toen was het idee geboren en niet veel langer daarna de club. 

In die tijd viel de club nog onder SVAP, tijdens de fusie van beide clubs kreeg de club ook de naam SV Kleine Sluis. Toentertijd starten zij met zes leden, inmiddels is de club uitgegroeid naar 48 leden. Het jongste lid is 51 en de oudste 88. In het jaar 1990 zijn ze de eerste officiële wedstrijden gaan spelen, dat was een toernooi in Den Oever. Tegenwoordig spelen ze meerdere wedstrijden onder andere tegen Den Oever, Wieringerwaard en Texel. De interne kampioenschappen worden vrijwel altijd zomers gespeeld, in de winter is geen competitie maar er word wel degelijk met de boules gegooid dan. Zo was er één stel die altijd riepen ” weer of geen weer, wij zijn er” puntje bij paaltje ontbraken hun altijd als het weer slecht was wordt er lachend vertelt. Als het vroeger slecht weer was dan werd de baan sneeuwvrij gemaakt en een vuurtje gestookt met een fietswiel boven de ton met vuur en daar werden de boules dan op verwarmd, dan had je altijd warme boules! Nu worden ze gewoon even op de verwarming geplaatst tijdens de koffiebreak.

Cees vertelt dat het een hele serieuze sport is waarbij je je goed moet focussen, dat maakt de sport ook intensief. Hij geeft aan dat sommige mensen het niet echt als een sport zien, maar dit is het wel degelijk. Cees zou ook graag meer jeugd bij de club zien, de club is nu wat “belegen”. Jaarlijks is er een open dag, deze is eind augustus. De leden zien graag nieuwe aanwas naar de club toekomen, want des te meer zielen, des te meer vreugd.

Op maandag vanaf half 2 s middags hebben ze altijd hun opwarm dag. Dan spelen ze gewoon heerlijk een wedstrijdje, iedereen is dan ook van harte welkom om eens te komen kijken, of gooi een balletje mee want de club heeft een setje boules klaar liggen. Op de woensdag en vrijdagmiddag spelen ze competitie. Al met al moet Raakt Media zeggen dat het een hele gezellige club is en waar iedereen zich welkom zal gaan voelen.

Wij gaan de club dan ook af en toe in de schijnwerpers plaatsen, binnenkort doen wij een post over de open dag op 31 augustus. Wij sporen eenieder aan die denkt dit lijkt mij nou ook leuk, om gewoon eens vrijblijvend te gaan kijken, proef de sfeer en gooi een boules mee! 

*Op de foto ziet u de vier leden die er vanaf de eerste dag bij waren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *