Alle judoka’s prijs op eerste ontwikkelingstoernooi van De Uitkomst

Zondag 8 december was het eerste ontwikkelingstoernooi uit drie. Dit is bedoeld om de beginnende judoka te laten wennen aan wedstrijden en aan judoka’s van andere verengingen. De judoka’s worden verdeeld naar leeftijd en gewicht. Er werden drie groepen gemaakt qua leeftijd. Groep 3 geboren in 2013-2014, groep 2 geboren in 2011 en 2012 en de laatste groep, groep 1, tussen 2008 en 2010. Dus kan het best heftig zijn als jongste van de groep tegen de oudste moet.

We houden het maar op goede leermomenten en hopen dat het de volgende keer beter gaat. Judovereniging De Uitkomst had de organisatie in handen. Alle judoka’s waren verdeeld in vier blokken. In het eerste blok kwam Levi van den Brink op de mat. De eerste wedstrijd ging heel snel, alsof hij nog wakker moest worden. Gelukkig ging het daarna beter en won hij alles op rij. Wat hem een mooie tweede plaats opleverde.

Allemaal drie of vier wedstrijden
In het volgende blok kwamen Levi Veenstra, Rayen Emmink en Cassidy Elayb. Ze draaiden allemaal in een poule, zodat ze ieder drie of vier wedstrijden moesten draaien. Levi begon heel goed door de eerste te winnen. Jammer genoeg kon hij dit niet vast houden. Toch een mooie derde plaats voor hem.

Jarige heeft minder geluk
Cassidy bouwde het langzaam op. Zij verloor de eerste en tweede wedstrijd. maar sloot het toernooi goed af door de laatste te winnen. Ook voor haar een mooie derde plaats. Rayen (die nota bene jarig was) had niet veel geluk. Hij kwam er niet aan te pas. Toch leverde het hem een mooie derde plaats op.

Nog maar net bezig
In blok drie was het wat drukker met de judoka’s van De Uitkomst. Op de mat verschenen David Mulder, Bram Bloothoofd, Lisa van Benten en Jan Winter. Hoewel iedereen goed heeft geknokt en hun best hebben gedaan, kwamen ze er niet aan te pas. Voor Bram en Jan was het pittig, de mannen judoën nog geen jaar. Dan sta je daar met je witte bandje…

Grieperig
Bram wist zelfs nog een wedstrijd te winnen! Voor David en Lisa was het ook zwaar, beiden waren nog wat grieperig, maar ze hebben zich niet van de mat laten vegen. Lisa heeft zelfs gewonnen van de latere nummer een. Ook deze judoka’s gingen met een mooie derde plaats naar huis.

Te kort kracht en techniek
In het laatste blok daar kwam Joelle van der Meulen op de mat. Ook deze judoka doet nog niet zo lang aan judo, dus kwam wat kracht en techniek tekort. Maar ze vocht als een leeuwin. Dit leverde haar een derde plaats op.

Het tweede ontwikkelingstoernooi staat 9 februari op de agenda.

Kijk op Facebook voor meer foto’s. Of hier: www.jvdeuitkomst.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *