Dames 1 van ZAP werkt hard om mooiste handbal te laten zien

Het eerste damesteam van ZAP handbal is een leuk, sociaal, hardwerkend team, dat wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Vreselijk enthousiaste meiden met heel veel inzet. Dat mailt Afina Appelman naar onze redactie. “Ze werken zo enorm hard om sportieve prestaties te leveren. Maar werken stuk voor stuk ook hard om straks een maatschappelijke carrière op te kunnen bouwen.”

Komende zaterdag 7 december spelen de meiden in de Zwaluwvluchthal in Breezand de wedstrijd tegen de Tukkers uit Albergen in Overijssel. De wedstrijd wordt gefloten door Nadien Woudstra.

“Leuk om te vermelden is dat de teams elkaar al vijf keer eerder zijn tegengekomen. De eerste keer gaat terug naar 2014. De tussenstand is momenteel 3-2 voor de Zappers en laten we deze stand mooi uitlaten lopen tot 4-2.”

Teams zijn echt gelijkwaardig aan elkaar
Trainer Ronald van der Kamp: “De meiden beginnen aan het tweede deel van het seizoen. Dit seizoen loopt af in maart. Ze hebben een goede voorbereiding gehad en de teams zijn dan ook gelijkwaardig aan elkaar. De eerste wedstrijd was ook tegen de Tukkers. Maar dat was in Albergen. Ze waren niet echt veel beter, maar het hele dorp liep uit voor die meiden. Net zoals dat bij ons gebeurt. Dus je kunt je voorstellen: veel herrie, veel kabaal, dat gaf ze vleugels. Ze waren niet veel beter dan ons team hoor. Maar zo werkt dat nu eenmaal.”

De trainer van de Tukkers is Olga Assink, zij is uitgeroepen tot de beste speelster van Denemarken, hét handbal-land. Ze gaat dit jaar de Tukkers verlaten.

ZAP is middenmoter
ZAP staat van de veertien teams zevende in de eerste divisie. Een middenmoter dus. Quick staat eerste, acht punten voor ZAP. “Dus je ziet, alles ligt heel dicht bij elkaar”, aldus trainer Ronald. “De kans dat Quick kampioen wordt, is bijna zeker. Maar wij hebben zes punten verschil met de nummer twee en acht met de nummer veertien. Het kan dus nog alle kanten op.”

Hopen op twee maanden langer spelen
De eerste twee teams promoveren naar de eredivisie. De nummers 3, 4, 5 en 6 spelen voor de nacompetitie. “Wij hopen dat we hier bij zitten, want dat kunnen we twee maanden langer spelen. Anders zijn we in maart klaar. Het is dus te hopen dat we winnen tegen de Tukkers”, aldus trainer Ronald.

Publiek is van harte welkom
Wie het team wil aanmoedigen is van harte welkom. Net zoals elke week zullen Dille, Demi, Tess, Anouk, Puck, Jaimy, Tessa,Femke, Bonjoura Selina, Fleur en Caro het mooiste handbal laten zien dat zij in hun macht hebben! Riekie is er helaas niet bij, zij is geblesseerd. Begeleiders van deze avond zijn Ellis, Ronald en Joek, Yannicke of Robin (fysiotherapeuten).

Om 19.15 uur gaat de zaal open. Dan loopt het meestal direct storm. Dus wees er op tijd bij.

Foto aangeleverd door Simon Leijenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *