Dames Molenaar bij voorselectie Oranje

Opgegroeid en opgevoed op de velden van ZAP Breezand, dat is waar beide zusjes Molenaar het spelletje handbal hebben geleerd. Inmiddels zijn de meiden doorgegroeid en hebben zij het zwaluwnest verlaten en doen zij het zeker niet onverdienstelijk.

Lynn (21) spelende bij Molde HK in Noorwegen en Kim (17) bij vzv in ’t Veld, zijn nu beide geselecteerd voor het grote oranje. Voor Lynn is dit niet de eerste keer zij zat de afgelopen twee jaar bij de selectiegroep van 30 en heeft twee keer een trainingsstage met het Nederlands team meegemaakt. Voor zus Kim is het haar debuut.

Bondscoach Manu Mayonnade heeft in totaal 33 speelster opgeroepen voor het EK-kwalificatietweeluik eind maart tegen Spanje. Op woensdag 25 maart speelt de selectie in Spanje en zondag 29 maart treffen de teams elkaar in Ahoy Rotterdam.

Beide meiden weten dat de voorselectie nog moet worden teruggebracht naar 18 speelsters en dat de kans klein is dat ze daar bij zitten. Maar het is al heel mooi dat ze bij die eerste selectie zitten, en gevolgd worden. Voor de toekomst is dat belangrijk. En voor de meiden is dit een goede stimulans voor al het harde werk/trainen wat zij doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *