Dartvereniging De Bommel

In het sportcafé van De Veerburg is sinds januari een dartvereniging gevestigd. Dartvereniging De Bommel heeft in de bijzaal een vijftal banen gecreëerd die elke maandag gebruikt worden bij de verenigingsavond. Tijdens het dartseizoen (wat gebruikelijk loopt van september tot mei) worden er op elke maandag verschillende spelletjes gespeeld om het niveau te verbeteren.

Bij het darten is het meest gangbare spel 501. Alle punten worden van het totaal afgetrokken tot er met een dubbel gefinisht wordt. Dit spel is bekend van televisie en wordt het meest gespeeld. Er zijn echter talloze andere spelletjes te bedenken. Op de vereniging worden regelmatig andere vormen gespeeld.

Dartvereniging De Bommel bestaat al sinds 2002, de jaren ervoor bestond deze al als club. Sinds die tijd speelden we in Café ’t Ouwe Veer aan de Smidsweg waar we jaren met veel plezier hebben gespeeld. Eind 2019 zijn we verhuisd naar het Sportcafé De Veerburg. Hier hopen we net zoveel gezellige momenten mee te maken als vroeger. Darten is vooral een gezelligheidsspel. De meeste leden doen het ook voor de lol. Het gooien van 180 is natuurlijk een prachtige prestatie, maar gezelligheid staat boven alles. Op onze nieuwe locatie hopen we ook weer succesvolle toernooien te gaan organiseren. We hebben de ruimte om veel spelers kwijt te kunnen. Ook de toernooien zijn voor de gezelligheid. Inschrijfkosten zijn laag en elke
speler speelt zeker drie partijen. Er wordt niet gespeeld voor geldprijzen, maar voor bekers die je kunt winnen. Tijdens het seizoen is er gemiddeld elke maand een toernooi. Voor enkelspel, koppels en zelfs voor teams is dit mogelijk. Enkele toernooien hebben een thema, zoals het jaarlijks terugkerende korte broekentoernooi en het Carnaval.

Vind je darten leuk, of denk je altijd dat je het beter kunt dan wat je op TV ziet? Onze dartvereniging heeft ruimte voor nieuwe leden. Elke maandag spelen we van 20:00 tot 23:00 uur. Je mag als gastspeler altijd vrijblijvend een keer aansluiten. Niveau is niet belangrijk, gezelligheid wel. Pijlen kun je lenen, maar de meeste darters nemen eigen pijlen mee. Je kunt ook een keer meedoen met onze toernooien, die meestal op zaterdag en soms op zondag zijn. Meer informatie over de dartvereniging en mogelijkheden voor contact zijn te vinden op www.dartvereniging-de-bommel.nl. Hier staan ook de data van de komende toernooien.

We zouden het leuk vinden om je een keer te mogen begroeten in de Veerburg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *