Het Open Zwaluwtoernooi weer een groot succes

Het finaleweekend bij ZAP Tennis is weer onder prima weersomstandigheden verlopen. De hele week zijn er spannende wedstrijden gespeeld op het bloemrijke complex van ZAP Tennis. Hoogstaand tennis werd gecombineerd met gezelligheid en de alom bekende vis-en satéavond. 

Er waren maar liefst 132 deelnemers die zich hadden ingeschreven in één van de vele onderdelen in de categorieën 4 tot en met 8. Er waren daardoor mooie schema’s en enkele spannende poules. “Het toernooi was weer een groot succes. De weersomstandigheden waren geweldig. Alleen zaterdag 29 juni moesten we het schema iets aanpassen omdat het toen iets te warm werd voor de tennissers.” aldus toernooileider Rob Brouwer. “Ook over het aantal toeschouwers mocht niet geklaagd worden. De hele week zaten het terras en de kantine nagenoeg vol. Ook de traditionele vis- en satéavond was weer een groot succes en was erg gezellig”.

In de finale van de hoogste categorie (HE 5) streden Stephan Dijkhuis (TVAP) en aanstormend talent Djulyan van der Mee (T.C. Topspin) om de eer. Voor het publiek was deze wedstrijd een lust voor het oog. In de eerste set was Djulyan heer en meester en won hij de eerste 5 games. De eerste set eindigde in 6-1. In de tweede set begon de service van Stephan beter te lopen en kon hij de favoriet meer onder druk zetten. Dit resulteerde in setwinst voor Stephan (5-7). Ook in de derde set bleef het gelijk op gaan, waardoor de spanning bij het publiek en op de baan zienderogen toenam. Uiteindelijk wist Djulyan aan het langste eind te trekken.  De setstanden waren 6-1 5-7 en 7-5 in het voordeel van Djulyan. Toernooileider Brouwer hierover: “De hele zondag zijn er veel spannende finales gespeeld. Het is leuk om dan te kunnen eindigen met een erg spannende wedstrijd in de hoogste categorie.” 

De overige uitslagen zijn na te lezen op www.toernooi.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *