Huldiging Kroontoppers 2019, het zijn allemaal winnaars

De gemeente Hollands Kroon gaat op 25 september 22 sporters uit de gemeente huldigen op een speciale feestelijke avond: de KROONTOPPERS 2019. Hiervoor zijn  22 sporters uit de regio genomineerd die een bijzondere prestatie hebben neergezet. Vier, voor Raakt Media geïnterviewde sporters, reageren op hun nominatie en of er nieuws was over hun sport.                                                                                                         

Mike Geel, 15 jaar, karter ,,Ik heb veel leuke en positieve reacties gekregen op mijn nominatie. Helemaal niet verwacht, maar vind het een eer dat ik genomineerd ben. Iedereen is een winnaar in hetgeen waarin hij of zij goed is. Iets wat wij als alle winnaars gemeen hebben, is dat wij veel tijd en energie hebben gestoken in wat wij leuk vinden en doorzetten ook als het tegen zit. Het is leuk dat deze inzet op deze manier gewaardeerd wordt. Het is erg motiverend, ik ga volgend jaar weer meedoen aan het Nederlands Kampioenschap, maar dan in een hogere klasse.”

Sil Pater, handboogschutter, 26 jaar. ,,De meeste reacties waren eigenlijk dat het leuk is dat er eindelijk een keertje wat publiciteit is. We hadden daarvoor ook al podiumplaatsen behaald, maar het selecteren voor het WK Outdoor gaf toch dat beetje extra voor de publiciteit.  Het is uiteraard heel leuk dat je genomineerd wordt. De mooiste erkenning voor alle tijd wat je in je sport steekt is natuurlijk het behalen van medailles/podium plaatsen, maar dat is natuurlijk geen zekerheid voor elk toernooi. Door de nominatie ga ik met veel vertrouwen trainen voor het indoor seizoen. De eerste internationale wedstrijden staan alweer in de planning. Van de andere genomineerden valt mij Stefan Tettelaar op; ik vind het vooral heel speciaal als je aan een toernooi meedoet en dan vervolgens met meerdere medailles thuis komt.”                                                                       

Jessica Derks, rolstoelatlete, 44 jaar. ,,Ik ben zeer verrast dat ik genomineerd ben. Ook omdat ik mij ontzettend veel inzet om mensen met een lichamelijke beperking te laten sporten. Wij zoeken de mogelijkheden op hoe ze kunnen sporten; vervoer, materieel, doorzetten als het even tegenzit. Mijn motto is “de kracht van doorzettingsvermogen, is geloven in je eigen lichaam”. Je kan zoveel meer dan jezelf denkt!”   

Jelisha Dijkhuizen, De 10 jarige turnster wist helemaal niet dat zij genomineerd was; ,,Iedereen vond het leuk, ik vind de prestatie van Sil Pater heel bijzonder omdat hij een sport doet die ik erg knap vind (hij is de nieuwe Robin Hood) en omdat hij de hele wereld over reist, dat wil ik later ook. Ik vind mijn prestaties ook bijzonder want ik train elke dag. De vereniging waar ik train heet nu TopTurnen West en ik hoop dat er meer meiden bij ons komen turnen.”                                                                                   

Erkenning De gemeente Hollands Kroon telt heel veel gemotiveerde (top)sporters. Zij vinden erkenning belangrijk, ook vanwege de extra publiciteit, zij zetten door als het net even tegen zit. Maar zij bewonderen ook de prestaties van sporters in andere sportdisciplines. Kortom: het zijn allemaal winnaars, Raakt Media feliciteert alle genomineerde Kroontoppers met hun prestaties. 

Tekst door Oscar Blom 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *