Instructiedag voor jeugd over vissen op snoek

HSV Den Helder verzorgt samen met de regio N-H van de Snoekstudiegroep Nederland – België wederom een snoekinstructiedag voor de jeugd van 8 tot 15 jaar. Deze snoekdag is zondag 17 november. De kosten voor deelname zijn € 3,00. De jonge vissers verzamelen zich die ochtend om 11.00 uur in de kantine van zwembad Den Krieck aan het Ceresplein 2 in Breezand.

Het programma ziet er als volgt uit: inloop vanaf 11.00 uur, van 11.15 tot 12.00 uur een presentatie over vissen op snoek en hoe verantwoord met de snoek om te gaan. Na een glaasje frisdrank worden de hengelspullen van de deelnemers nagekeken en waar nodig verbeterd. Na nog een warme versnapering kunnen de jeugdvissers rond 12.30 uur in groepjes van vijf met een of twee begeleiders de polder in om op snoek te vissen.

Om 15.30 uur wordt iedereen weer terug verwacht in Den Krieck en dan volgt de prijsuitreiking, want voor diegene met de mooiste vangst is er een leuke prijs. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een VIS-pas 2019.

Ook dit jaar hoopt de organisatie op medewerking van een aantal ouders of begeleiders die de kinderen in de middag naar de stekken willen brengen. Het is wel de bedoeling dat zij bij het groepje blijven, zodat er eventueel verplaatst kan worden naar een andere stek. Het aantal deelnemers is 20 kinderen. Men kan zich opgeven bij Michel Bijma, per e-mail: jeugd@hsv-denhelder.nl of per telefoon en dan het liefst in de avonduren: 06-20966535. Denk erom: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *