Letterlijk en figuurlijk de grenzen opzoeken door monstertocht

volgend jaar juli trekken 5 mannen met allen een prachtige baard (vandaar de naam) de stoute hardloopschoenen aan voor het goed doel. De mannen lopen voor de Hersenstichting, dit omdat dit doel zo breed is in al zijn facetten, en omdat dit doel oog heeft voor de ziekten: depressie, Burn-Out, ADD, ADHD en nog veel meer. Dit zijn ziektes die op het eerste oog niet zichtbaar zijn voor veel mensen, je ziet niet aan hun lichamelijke gestel dat zij ziek zijn maar dit zijn zij wel degelijk. Deze ziekten zijn helaas aan de orde van de dag en worden vaak toch een beetje gezien als een ondergeschoven kindje. De mannen willen dat dit gaat veranderen en dat er meer steun en vooral begrip komt voor deze ziekten. Daarom gaan zij een monstertocht lopen en zoeken zij letterlijk en figuurlijk de grenzen op, dat is namelijk wat veel mensen met een ziekten dagelijks moeten doen, hun grenzen opzoeken en eroverheen. 

1600 kilometer gaan zij met zijn vijfjes lopen, ze lopen om beurten in teams van 2, 1 lopen 1 fietsen en de rest rust op basecamp. Wel is het zo dat er uiteraard pauzes worden ingelast om te eten, drinken en te slapen. De verwachting is dat ze er ongeveer 7 dagen over gaan doen en ieder zal rond de 320 km hardlopen. De 5 mannen die aan deze monstertocht gaan beginnen zijn: Sven Weemaes, Maarten Swart, Rene Laenen, Frank Buiting en niemand minder dan onze eigen polderse sport goeroe Ritchie Peperkoorn, tevens ook initiatiefnemer van deze monstertocht. De mannen kennen elkaar via de obstacleruns en mudruns, want allen zijn zij verknocht aan sporten en delen de passie voor hardlopen, en dus diverse soorten runs. Sinds een jaar of 5 is Ritchie besmet met het virus van de obstacle en mudruns, met een lach zegt hij dat dit de schuld is van zijn partner Ilse. Op dit moment heeft hij zijn focus op het hardlopen en trail running. Hij merkte dat tijdens het hardlopen en sporten zijn gedachten geordend werden en dat er een bepaalde rust over hem heen kwam. vandaar ook dus de link naar het goede doel. Ritchie traint op dit moment een keer of 4 per week en loopt dan een kilometer of 15, dit moet de komende maanden natuurlijk wel iets meer gaan worden. Hij kijkt uit naar dit avontuur wat komen gaat en ziet het als een uitdaging. De mannen starten met zijn tweeën en gaan dan 30 kilometer om de beurt lopen en fietsen, na de 30 kilometer valt er 1 af en start er een ander en dat zal zo om en om de beoogde 1600 kilometer gaan verlopen. Iedere loper heeft zijn eigen ´´schaduw´´ die hem in de gaten houdt en hem helpt te rusten, eten en drinken. In Ritchie zijn geval is dat zijn partner Ilse. Er gaat een route komen met vaste rust/verzamelplaatsen en waarschijnlijk komen er campers om zodoende makkelijk van a naar b te komen. De start zal bij de pier van Wijk aan Zee zijn en dan gaat de grens zoveel mogelijk gevolgd worden omhoog richting Den – Helder, de Afsluitdijk en weer omlaag richting Limburg om vervolgens richting Zeeland te gaan en weer omhoog richting de finish bij het cafe op de pier in Ijmuiden.

Denkt u nou wat deze mannen gaan doen is geweldig en ik wil ze graag ondersteunen, dat kan natuurlijk. Via de eigen pagina van de mannen Beards4life op de pagina van de Hersenstichting kan u direct doneren aan de stichting. Ook zoeken de mannen nog sponsoren want ze kunnen nog wel wat hulp gebruiken, denk aan onderkomens, campers, kleding, voeding, fietsen, schoenen en noem maar op. Voor informatie over deze tocht en voor sponsoring kan u contact opnemen met Ritchie Peperkoorn via info@beards4life.nl of klik op de link ‘’ support’’ op www.beards4life.nl.  Namens de mannen ontzettend bedankt en wij raden aan om ze te gaan volgen tijdens hun reis naar de tocht toe en de tocht zelf via hun Facebookpagina Beards4life of Instagram @beards4life. Namens Raakt Media wensen wij jullie alle succes toe en wij nemen ons spreekwoordelijke petje voor jullie af. 

*foto door Mantis Fotografie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *