Molenaar dit seizoen in de groene kleur van Füchse Berlin

Daar waar het de afgelopen tijd in menig huishouden stil en saai is geweest, omdat er door de coronacrisis weinig gebeurde, is dat in huize Molenaar wel anders. Daar waar wij jullie een paar weken terug al konden vertellen dat Kim de overstap ging maken van JuRo Unirek/VZV naar OTTO Workforce/VOC Amsterdam is het nu de beurt aan zus Lynn.

Lynn Molenaar, 22 jaar, is gestart als mini bij ZAP en heeft vervolgens haar carrière voortgezet bij OTTO Workforce/VOC Amsterdam. Maar al snel was daar het grote buitenland, de mogelijkheid om van je grootste hobby echt je werk te maken en elke dag te doen wat je het liefste doet. En daar ging de opbouwspeelster naar Noorwegen, één van dé handballanden van Europa. Voor 2 jaar is Lynn uitgekomen voor het Noorse Molde HK.

Nu is de volgende stap daar. Molenaar verhuist naar Berlijn en gaat spelen bij Füchse Berlin. Het team komt momenteel uit in de tweede Bundesliga en gaat het komend jaar bouwen om te promoveren naar het hoogste niveau in Duitsland.

Zonder te kijken of mee te trainen heeft Molenaar getekend. Het vertrouwen voelt van beide kanten goed. “De club heeft mooie doelen voor komend jaar, waarvan ik onderdeel van het plan uitmaak. En naast mij worden er nog een paar nieuwelingen gehaald”, aldus Lynn.

Klaar in Noorwegen was Lynn nog niet, maar het belangrijkste voor een speelster is speelminuten en die bleven zeker in het tweede seizoen uit. Lynn geeft aan veel geleerd te hebben onder leiding van Helle Thomsen (van september 2016 tot eind 2018 bondscoach van het Nederlands vrouwenhandbalteam), maar nu meer toe is aan wedstrijdritme.

Momenteel is Lynn thuis, waar ze samen met zus Kim traint om fit te blijven en af en toe geeft ze training aan de jeugd van ZAP Handbal. Het is nog afwachten tot de coronacrisis voorbij is en het handbal weer opgestart wordt. Op dit moment wordt erover gesproken dat het Handbal op 11 juli weer wordt opgestart in Duitsland. Als dat zo is mag de verhuiswagen eerst naar Noorwegen om vervolgens meteen door te rijden naar Berlijn, zodat Lynn haar volgende droom waar kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *