Oud Zapspeelster draagt nu de vlag voor Talent TeamNL

Handbalster Kim Molenaar uit Breezand is door chef de mission Minke Booij gevraagd als vlaggendrager van Talent TeamNL bij de opening van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in Baku, Azerbeidzjan.

38 jonge sporters vertegenwoordigen deze week ons land bij het EYOF. De meest talentvolle sporters van Nederland in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar strijden met hun Europese leeftijdgenoten om de medailles. Zij komen uit bij het zwemmen, worstelen, turnen, judo en in de meiden-handbalcompetitie.
Het EYOF is een topsportevenement waar jonge sporters kennis kunnen maken met alle Olympische tradities. Zo is er vandaag dus ook een openingsceremonie waar alle deelnemende landen zich presenteren. De zeventienjarige Kim Molenaar voert met de Nederlandse vlag in de hand Talent TeamNL aan.

De vlaggendrager vervult een voorbeeldrol voor de rest van Talent TeamNL. Booij licht haar keuze toe: ‘Kim laat zien dat ze hart heeft voor de sport, voor de Olympische waarden. Dat gaat over Samen, Excelleren en Respect. Zij gaat voor het hoogst haalbare en is continu bezig om het beste uit zichzelf te halen. Kim heeft het afgelopen jaar de keuze gemaakt voor de Handbal Academie, waaruit haar ambitie blijkt. Daarnaast is ze als aanvoerder een meerwaarde voor haar ploeg. Ik weet zelf hoe moeilijk het is om op die leeftijd de rol van captain op een goede en positieve manier in te vullen. Dat doet Kim geweldig, ze is een echte teamspeelster die de verantwoordelijkheid neemt om het beste uit haar teamgenoten te halen. Dit alles met respect voor de sport. Daarbij,’ zo sluit Minke Booij af, ‘zie je dat ze echt geniet. Dat je mag deelnemen aan het EYOF is gewoon hartstikke gaaf en dat plezier laat ze ook aan anderen zien. Ze toont interesse in de andere sporters van Talent TeamNL. Dat enthousiasme, zonder de focus op de eigen prestatie te verliezen, vind ik echt belangrijk en mooi om te zien. Daarom gun ik het Kim van harte om ons team vanavond aan te voeren.’

Europees Jeugd Olympisch Festival
Op initiatief van de Europese Olympische Comités (EOC) wordt het European Youth Olympic Festival (EYOF) georganiseerd. Van 21 tot en met 27 juli zijn in Baku zo’n 3000 sporters actief, in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar. In voorbereiding op en tijdens het evenement doet een sporter veel unieke ervaringen op die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling tot topsporter.

Talent TeamNL
38 talentvolle sporters vertegenwoordigen met Talent TeamNL Baku 2019 ons land, onder leiding van Olympisch gouden medaillewinnares Minke Booij als chef de mission. De onderdelen waarop Talent TeamNL uitkomt zijn zwemmen, worstelen, turnen, judo en handbal (meisjes).
Meer informatie over het evenement, een overzicht van de Nederlandse deelnemers en hun programma is te vinden op: www.nocnsf.nl/baku2019. De organisatie gaat de opening, sluiting en de finales livestreamen op het EOC YouTube kanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *