Polderse Carlien Smit naar Duitsland!

Carlien Smit, 20 lentes jong, gaat aan een nieuw avontuur beginnen.

Deze voorjaarsvakantie is Carlien naar Duitsland vertrokken naar de Handbalclub HSG Jörl Doppeleiche Viöl, Carlien haar vriend handbalt al in Duitsland bij DHK Flensborg, vandaar dat Carlien de stoute schoenen aantrok en die kant op ging .

Zij heeft daar 1 avond mee getraind en de club wist het meteen zij wilde de Polderse maar al te graag hebben. Er werd haar per direct een plaats aangeboden en om voldoende inkomen te genereren naast wat zij van de club gaat krijgen zal de club voor Carlien een part-time baan gaan regelen. Carlien zal haar intrek gaan nemen samen met haar vriend in een nieuw appartement
Carlien begon met handballen dat zij 5 a 6 jaar oud was en zij heeft altijd bij ZAP Breezand gehandbald. Handbal is met de paplepel ingegoten bij de fam Smit, want oudere zus Annique handbalt ook maar is nu tijdelijk nog aan het revalideren van een blessure.

Carlien handbalt al 4 seizoenen in het eerste van ZAP, en haar favoriete positie is circkel. Helaas staat zij bij ZAP dat op het moment niet, maar bij de Duitse club zal zij dat weer gaan staan tot grote vreugde van Carlien. Ze heeft nog 4 wedstrijden te spelen bij de Polderse hoofdmacht en daarna pakt zij haar tassen en begint zij aan haar grote avontuur in Duitsland.

Haar studie moet zij voor nu even stopzetten, maar zal wellicht als zij terugkomt weer opgepakt gaan worden. Carlien is er zelf heel nuchter onder en ze laat alles maar gewoon over haar heen komen.

Ze zal gaan handballen in de 3de Bundesliga bij de club , de club staat in deze klasse bovenin, je kan de club vergelijken qua niveau met de Nederlandse club VZV.

Haar schema daar is pittig, 3 maal bal training en 2 maal krachttraining in de week. Het niveau ligt in Duitsland toch wel een stuk hoger dan in Nederland en het spel is daar fysieker.

Carlien kijkt uit naar haar avontuur in Duitsland en alles wat daar op haar pad gaat komen. Raakt Media wenst Carlien ongelofelijk veel succes in Duitsland en wij houden haar vanaf de “zijlijn” uiteraard met een schuin oog in de gaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *