Turntalent uit Anna Paulowna in het zonnetje

Altijd een hele dikke lach op haar gezicht en luid en duidelijk aanwezig, deze jonge immer vrolijke dame uit Anna Paulowna is Jelisha Dijkhuizen. Met haar 10 jaren jong een hele spring in het veld. Jelisha zit op het basisonderwijs in de Polder en in groep 6. Nu zal u denken, oke dat is heel leuk maar waarom een stuk over haar?

Nou Jelisha is een aanstormend turntalent! Ze turnt bij Topturnen Opmeer op zeer hoog niveau. Omdat wij jonge sporters graag volgen en in het zonnetje zetten, zo ook Jelisha dus. Want wat ons duidelijk geworden is is dat turnen toch wel een hele intensieve en harde sport is, uren van trainen en meerdere wedstrijden doen is niet vreemd in deze tak van sport. Zo jong als zij is traint ze wel 5 maal in de week en dan 3 tot 3,5 uur per keer, dat is dus gemiddeld 17,5 uur in de week! De hoeveelheid wedstrijden hangt af van de kwalificaties die zij haalt. Afgelopen weekend had zij de Nederlandse Kampioenschappen turnen pupillen 1 N1. In deze finale behaalde zij een geweldige 18de plek. Het was een zwaar NK, waarin alle deelneemsters qua scoren heel dicht bij elkaar zaten. Dus met recht een prestatie waar zij heel erg trots op mag zijn vertelt moeder Jessica Dijkhuizen.

Jessica is er maar wat druk mee, want het is toch minimaal 5 maal in de week even op en neer naar Opmeer. Maar uiteraard doet zij dit met heel veel liefde. Een kind die een topsport beoefent is voor de ouders ook zeer intensief, dit wordt wel eens vergeten. Een goed boek is een uitkomst voor Jessica die naast mama van een turntalent ook consulente is van Prowin. Voor Jelisha is het een stuk intensiever die uren dat zij traint, ik mag zitten, toekijken, aanmoedigen en mijn boek lezen vertelt ze lachend. Wij van Raakt hebben met grote ogen gekeken naar de foto’s van Jelisha in diverse turn poses, want wat is ze ongelofelijk lenig. Het deed ons al zeer om naar te kijken, maar wel vol bewondering.

Raakt Media gaat deze lieve, goedlachse en vreselijk lenige dame volgen op haar pad naar het worden van professioneel turnster, want een topturnster is zij voor ons al!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *