Black Friday wordt steeds populairder, ook in de Polder

De gekte omtrent Black Friday, in het Nederlands vertaald als zwarte vrijdag, is dit jaar nog weer groter dan in 2018. Al weken laten ondernemers ons weten dat het vrijdag 29 november weer zover is. Kortingen, kortingen, kortingen. In de Verenigde Staten wordt deze dag al jaren ‘gevierd’. De dag na Thanksgiving Day, de vrijdag waarop de meeste werknemers vrij hebben.

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkeliers met aanbiedingen. In Amerika wordt tot 75% korting aangeboden tijdens Black Friday. In Nederland zijn de kortingen niet zo hoog. Er zijn in de Verenigde Staten winkels die al om drie uur ’s nachts opengaan en om die tijd staan er ook al rijen kopers buiten.

Zo gek zijn de nuchtere inwoners van de Polder niet. Toch doen verschillende winkeliers ook mee aan de Black Friday, in de hoop meer publiek naar hun toe te trekken. Doe eens een rondje door onze dorpen in de Polder en kijk waar je deze dag misschien een super koopje kunt scoren.

(bron: Wikipedia)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *