Scouting Jutters Willemsoord en Sint in Polder werken nauw samen

Scouting Jutters Willemsoord met motorschip Poseidon en Sinterklaas in Anna Paulowna, ze gaan al ruim tien jaar samen op pad. De schipper van de boot zorgt er elk jaar voor dat de goedheiligman veilig en wel aankomt in de Polder. Daarvoor brengt hij de Helderse Poseidon op vrijdag al naar de Van Ewijcksvaart, zodat Sint in de ochtend alleen nog maar het laatste stukje naar Anna Paulowna en door de brug hoeft te varen.

Zaterdag 16 november gaat Sinterklaas met zijn pieten-gezelschap weer aan boord. De Poseidon wordt omgedoopt tot pakjesboot, volledig versierd met vlaggen van voor tot achter. Dan vaart het hele gezelschap naar Anna Paulowna om daar door de vele kinderen welkom te worden geheten. Hij hoopt dat er heel veel kinderen komen kijken als hij aankomt.

Scouting Jutters Willemsoord is de grootste scoutinggroep in Den Helder en heeft als enige zowel land- als waterscouts. Scouting draagt bij aan de sociaal maatschappelijke ontwikkeling van kinderen en biedt ze een veilige omgeving om met anderen uitdagende activiteiten te ondernemen, veelzijdige technieken te leren en ervaringen op te doen.
Ook in de Polder is een scoutinggroep. Daar vindt je de scouts aan de Kneeskade 11 in Anna Paulowna.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *