Vrouwen van Nu, daar wilt u ook lid van zijn

Enige tijd geleden heeft Raakt Media om de tafel gezeten met Truus van der Kwaak en Joke Berbee, voorzitter en secretaris van de vereniging Vrouwen van Nu afdeling Anna Paulowna. Deze vrouwen vormen samen met nog drie andere vrouwen het bestuur van de vereniging.

Wat is Vrouwen van Nu precies?

Het is een vereniging van en voor vrouwen en heeft als missie om met de kracht van vrouwen de leefomgeving te versterken. De vereniging verbindt vrouwen met elkaar (in de zin van deel uitmaken van een grote groep vrouwen), samen zijn, samen activiteiten ondernemen, er zijn voor elkaar en zeker ook voor gezelligheid. Iedereen is welkom. De vereniging maakt geen onderscheid in leeftijd, geaardheid, politieke of religieuze voorkeuren. Vrouwen van Nu Anna Paulowna telt op dit moment 105 leden en 2 gastleden in de leeftijd van 48 tot 90+. Deze bijeenkomsten vinden plaats in de zijzaal van de Samenvaart kerk aan de Molenvaart 421 in Breezand (4 maal in de middag en 4 maal in de avond).

De eerste bijeenkomst is donderdag 19 september om 19.45 uur en in het kader van het Rembrandtjaar is er dan een lezing over het leven en  werk van Rembrandt. 

Naast deze maandelijkse bijeenkomsten zijn er negen interessegroepen, die maandelijks, wekelijks of iedere veertien dagen bijeenkomen: de tuinclub, de textielgroep, de cultuurgroep, de fietsclub, de wandelclub, de klaverjas groep, de gespreksgroep, de leeskring en sinds kort de uit-eten-groep. Dit jaar is er ook een busreis naar de landelijke Vrouwen van Nu dag in Avifauna in Alphen aan de Rijn. Iedereen kan zich opgeven voor zoveel groepen als zij zelf wil. Verder zijn er workshops (dit jaar onder andere Dikke Dames schilderen, een kerstworkshop en “string art”), twee bewegingstrainingen en een balanstraining.

De leden zijn, afhankelijk van de straat waar zij wonen, verdeeld over 8 wijken. Iedere wijk heeft een contactvrouw en de eerste contactvrouw, bestuurslid Lideke Looijesteijn, zorgt voor het contact tussen het bestuur en de contact vrouwen. Op deze manier is het bestuur op de hoogte van het reilen en zeilen (lief en leed) van haar leden en kunnen de contactvrouwen zorgen voor een kaartje, een bloemetje of -indien gewenst- een bezoekje. 

Lid worden gaat heel gemakkelijk: u kunt zich aanmelden via een mail naar secretariaatap@hotmail.com of bel naar Joke Berbee 0223-522945. U kunt ook spontaan en vrijblijvend naar een van de bijeenkomsten komen in de Samenvaartkerk. Voor meer informatie kunt u kijken op www.vrouwenvannu.nl/Anna Paulowna. Op deze pagina kunt u alle informatie vinden over de vereniging, maar ook kunt u daar de sfeer proeven door middel van foto’s en verslagen en het laatste nieuws lezen.

Tot slot geeft voorzitter Truus nog een mooie leuze mee in het programmaboekjes, die voor iedereen eigenlijk wel opgaat:  “Zie de wereld als een lopend buffet en schep op wat je energie geeft. Doe datgene wat jou gelukkig maakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *